ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Π. Σκουρλέτης: Να επιδοτηθούν χωρίς αποκλεισμούς όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Για αποκλεισμό περίπου 440.000 εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων από την έκτακτη επιδότηση των 400 ευρώ που εξήγγειλε, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι με αυτή την απόφαση η κυβέρνηση «φαίνεται να αδιαφορεί για

-την απώλεια 1,3 δισ. ευρώ από το εργατικό εισόδημα κατά το διάστημα της πρώτης καραντίνας

-τη μείωση κατά 4 δισ. ευρώ του διαθέσιμου εισοδήματος του συνόλου των νοικοκυριών, τους τελευταίους μήνες

-τη μέση μείωση των μισθών κατά 10%

-την αμοιβή μόλις 200 ευρώ για το 12% των εργαζομένων».

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση «αδιαφορεί και για τις δυσμενέστερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί συνολικά στην οικονομία, με αποτέλεσμα να πλήττονται με πολλούς τρόπους οι οικογένειες που στηρίζουν τους μακροχρόνια άνεργους» και σημειώνει πως η απόφαση αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα, ώστε «να επιδοτηθούν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, χωρίς αποκλεισμούς». Όπως σημειώνει, «κανείς δεν παραμένει στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ χωρίς να έχει ανάγκη».

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει πως η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία: 400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ;
    Στα αγγλικά θα το λέγαμε SYRIZA PS , δηλ .Υστερόγραφο ( από το Λατινικό post scriptum ).
    Mηπως λοιπόν κύριε Σκουρλέτη,
    ότι είχατε να μας πείτε, το είπατε ήδη και προσπαθείτε , ειδικά εσείς οι γυρολόγοι και οι αναζητητές
    Καρεκλών , οι εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι , να μας ενημερώσετε τώρα με υστερόγραφα ;
    Ήδη ξέρουμε ότι καταλάβατε καθαρά πως χάσατε την καρεκλα σας στο ΠΑΣΟΚ.!
    Γιατί σε ένα Υγιεινό ΠΑΣΟΚ αυτό που πήρε το 44% των ψήφων του Ελληνικού λαού υπό τον Γιώργο Παπανδρέου και στην συνέχεια θα έβάζε τάξη σε μερικούς ακόμα από τα σπλάχνα του…, στην θέση τους ή στον Κορυδαλλό !
    Βλέπατε οτι δεν χωρούσατε πολλοί σαν και εσάς του βαθέως ΠΑΣΟΚ κ. Σκουρλέτη στο ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ,,,,,,
    ένα κόμμα που έφερε την Διαύγεια , το open gov , την ηλεκτρονική συνταγογράφηση , τους φορολογικούς εισαγγελείς, την κατάργηση των ρουσφετιών και των ειδικών συμφερόντων…..
    Ήδη ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ βρέθηκε στον Κορυδαλλό και όπως έδειχναν τότε τα πράγματα , η καταπολέμηση του ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ θα εύρησκε και άλλους αποδέκτες και έτσι πολλοί απέδρασαν στον ΣΥΡΙΖΑ !
    Δώστε μας λοιπόν το υστερογαραφο αυτό που άρχισαν οι ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ! ΣΑΜΑΡΑΣ! ΤΣΙΠΡΑΣ ! ΚΟΥΒΕΛΗΣ , χωρίς να έχει απομακρυνθεί ούτε αυτός ο ίδιος ο Κώστα Καραμανλής που έκλεισε ακόμη και την Βουλή για να σώσει την δίκη του ελευθερία !
    Θυμάστε τον Εισαγγελεα ΖΟΡΜΠΑ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.