ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία με δήμαρχο και περιφερειάρχη

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην Πάτρα για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: "Τηρήστε τα μέτρα"

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και την κυβέρνηση, για την πόλη της Πάτρας, εν όψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα, την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, υπό τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού.

Η επικείμενη εορτή του Αγίου Ανδρέα, που είναι και πολιούχος της Πάτρας, είναι ημέρα πάνω στην οποία η κυβέρνηση ρίχνει την προσοχή της όσον αφορά στην εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερμετάδοσης, όπως έγινε με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου.
Επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και περιφερειάρχη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων εν όψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Επεσήμανε μάλιστα, ιδιαίτερα το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό.
Πέτσας: Η Αχαΐα στις επτά "κόκκινες" περιοχές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως επτά περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο "κόκκινο", καθώς σε αυτές έχουν καταγραφεί πολύ υψηλά κρούσματα συγκριτικά με τον πληθυσμό τους. Ανάμεσα στις περιοχές που παραμένουν πηγή ανησυχίας είναι και η Αχαΐα.

Ο κ. Πέτσας απηύθηνε έκκληση προς τους πολίτες της Αχαΐας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προχωρήσουν σε εορτασμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης.

"Ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους. Όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.018 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τα 17 να εντοπίζονται στην Π.Ε. Αχαΐας.
Το μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών: "Ο Άγιος Ανδρέας θα είναι στα σπίτια σας"

Σε πλήρη σύμπνοια με την έκκληση της κυβέρνησης είναι και το μήνυμα του Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομου, ο οποίος προτρέπει τους Πατρινού να γιορτάσουν φέτος τον Άγιο Ανδρέα από το σπίτι τους και αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Κάνετε τόν ἐφετινό ἑορτασμό ὑπόθεση βαθειᾶς ἐσωτερικῆς περισυλλογῆς, προσευχῆς καί κατανύξεως καί ἑνώσατε ἀπό ἐκεῖ πού θά εὑρίσκεσθε τήν προσευχή σας, μέ τήν ἰδική μας πού θά προσφέρεται στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου καί ἐνώπιον τοῦ φρικτοῦ Θυσιαστηρίου. Ὁ Ἃγιος Ἀπόστολος Ἀνδρέας θά εἶναι στό σπίτι σας, στό τραπέζι σας, γιατί δέν ἒλειψε ποτέ ἀπό τήν καρδιά σας".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.