ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πατατοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί και σύγκλινο Μάνης

Μία εξαιρετική συνταγή για πατατοσαλάτα με αγγουράκι τουρσί και σύγκλινο Μάνης.

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. σύγκλινο Μάνης, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 3-4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει λίγο.

Ρίχνουμε το σύγκλινο, ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει κριτσανιστό.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με αλατισμένο νερό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 13-15 περίπου λεπτά, μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτομε τα αγγουράκια τουρσί και το σύγκλινο με το κρεμμύδι.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.