ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ...

Πολλοί κάνουν το λάθος να συνδέουν το "Πολυτεχνείο" με τη "γενιά του Πολυτεχνείου". Συνήθως το λάθος αυτό το κάνουν όσοι θέλουν να απαξιώσουν το ίδιο το γεγονός, της εξέγερσης δηλαδή των φοιτητών ενάντια στη δικτατορία.

Τα πρόσωπα, η περίφημη "γενιά του Πολυτεχνείου", στην περίπτωση αυτή είναι το μέσον για να αμαυρωθεί το νόημα και η σημασία της αντίστασης, τότε και σήμερα, σε φαινόμενα όπως ο αυταρχισμός, η ξένη εξάρτηση, ο φασισμός, η καταπάτηση κοινωνικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, αλλά και για να υποβαθμιστούν και συκοφαντηθούν οι διεκδικήσεις και οι αγώνες για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" που ειδικά στις μέρες μας είναι και πάλι επίκαιρες. Μαζί με την "Υγεία", που η πανδημία του covid-19 την έχει τοποθετήσει, στις μέρες μας, στην κορυφή των προτεραιοτήτων όλων.

Και λέμε ότι προσπαθούν αυτο να το πετύχουν μέσω της "γενιάς του Πολυτεχνείου", επειδή αρκετά από τα πρόσωπα που πρωτοστάτησαν το 1973 στην εξέγερση του Πολυτεχνείου στη διάρκεια της μεταπολίτευσης ...αλλαξοπίστησαν και με συμπεριφορές τους προκάλεσαν. Κάποιοι έκαναν καριέρες με βάση τα "ένσημα" του Νοέμβρη και γενικά την αντιδικτατορική πάλη. Κάποιοι εκμαυλίστηκαν, διεφθάρησαν και αντάλλαξαν τις ιδέες και τους αγώνες τους με αξιώματα, προνόμια και χρήματα. Ορισμένοι μάλιστα έγιναν και "Φιλιππινέζες" του συστήματος και ειδικά της λεγόμενης διαπλοκής συμφερόντων.

Φυσικά δεν το έκαναν όλοι. Και δεν το έκανε η συντριπτική πλειοψηφία. Ξέρω αρκετούς που προτίμησαν είτε τη σιωπή και την ιδιώτευση είτε τη συνέχιση μέχρι και σήμερα της "στράτευσης" σ' εκείνα τα συνθήματα, τα οράματα και τα ιδανικά είτε διάλεξαν άλλες πορείες ασύμβατες με τα ειωθότα. Κυρίως το έκαναν κάποιοι από τους θεωρούμενους ως "επώνυμους". Αυτός όμως δεν είναι λόγος μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Στους "επώνυμους" μπορεί να συμβολοποιήθηκε μια γενιά, όμως η "γενιά του Πολυτεχνείου" δεν ήταν αυτοί ή μόνον αυτοί.

Δεν μπορούν λοιπόν κάποιοι, σήμερα, τεχνηέντως ή και ανοιχτά να αμφισβητούν ή να συκοφαντούν το "Πολυτεχνείο" επειδή δήθεν κάποιοι, κυρίως "επώνυμοι", της γενιάς, στη ροή του χρόνου, παρεκτράπησαν ποικιλοτρόπως. Όσοι το πράττουν είναι υποκριτές. Αυτό που τους πειράζει και τους ενοχλεί είναι το ίδιο το γεγονός. Βάλλουν κατά των προσώπων επειδή θέλουν να αποκρύψουν ότι είναι (και ήταν) πολιτικά, ιδεολογικά ακόμη και ψυχοπαθολογικά αντίπαλοι με την φοιτητική και λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 και τη νοηματοδότηση της.

Το "Πολυτεχνείο" ήταν άρνηση και αντίσταση στο φασισμό, τη δικτατορία και την ξένη εξάρτηση και κατάφαση στη Δημοκρατία, τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα. Από αυτή την άποψη ορθώς τιμάται η επέτειός του έστω και αν για ορισμένους ήταν και κάτι ή πολύ παραπάνω -δηλαδή "δεν ήτανε γιορτή, αλλά εξέγερση και πάλη λαϊκή" ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό. Οι γενικές, και όχι οι επιμέρους, αρνήσεις και καταφάσεις του "Πολυτεχνείου" είναι διαχρονικές και είναι επίκαιρες. Πάντα και περισσότερο σήμερα, που η ελπίδα είναι τόσο λίγη και κάνει το θάνατο να φαίνεται πως έχει δίκιο.

Και οπωσδήποτε το "Πολυτεχνείο" δεν είναι μόνο μία λέξη. Είναι περισσότερο και από μνήμη και από φόβο. Δεν είναι τύμβος γερόντων και προσκλητήριο απόντων, είναι η παρουσία και το οδόφραγμα αμφισβήτησης των νέων, για όσα δε βολεύονται και για αυτά που δεν ανέχονται, τους πληγώνουν και θέλουν να αλλάξουν. Ούτε είναι μαντρωμένες λέξεις στις ισορροπίες της αναγκαιότητας και του καθωσπρεπισμού με δομημένες προτάσεις και συμβουλές καθοδήγησης. Είναι κραυγή. Μπορεί και άναρθρη μπορεί και ματωμένη -ναι, γιατί όχι; Για "ένα, δύο, τρία, πολλά Πολυτεχνεία". Και τον αγώνα που συνεχίζεται...

ΥΓ: Η αντιπαράθεση για την πορεία και η απαγόρευση από την κυβέρνηση, λόγω κορονοϊού, των εκδηλώσεων εξυπηρετεί πρωτίστως τις κομματικές στρατηγικές και όχι τις λαϊκές ανάγκες, ενώ αναιρεί και την ουσία της εξέγερσης όταν μετατρέπεται σε ...υγειονομικό καυγά. Και ως εκ τούτου δεν θα ήθελα να απασχολήσει το παρόν σημείωμα. Υπάρχουν άλλωστε τόσοι πολλοί και τόσο πρόθυμοι να μιλήσουν για το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της κυβερνήσεως έως και να τσιρίξουν για την "κομμουνιστική ανταρσία" που δεν χρειάζονται άλλοι. Εμείς θα τα πούμε άλλη μέρα, με άλλη ευκαιρία και ενδεχομένως και με άλλο τρόπο...

79 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 20:25 21/11/2020

    ΒΡΕ, ΜΑΛΑΚΟΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ !!!!! ( συγνωμη ΑΖα ,του αρεσει!!)

    ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ–Ο ΙΔΙΟΣ !!! ΖΩΟΝ !!—ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ–ΟΤΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

    ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΟ 600 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ !!!—ΒΑΛΕ ΕΣΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,ΚΑΜΜΙΑ
    ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΑ !!!—ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ?–ΝΑ Τ ΑΦΗΣΩ?

    ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΥΓΚΑΓΚΑ?–ΟΤΙ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ Ο ΕΒΡΟΣ?

    ΒΡΕ, ΕΞΩΓΗΙΝΕ,—ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ?

    ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ,ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ !!!!

    ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΦΡΑΚΤΗ—ΠΟΥ ,ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ

    ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ—ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ –ΑΠΟ ΕΚΕΙ

    ΕΠΙΜΟΝΑ !!!—ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΔΗΛΑΔΗ !!!!—ΓΙΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

    ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ,ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ !!!— ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΟΟΥ— ΤΟΥ ΕΡΝΤΙ ΚΑΙ

    ΤΟΥ ΚΛΑΝΟΜΕΝΤΑ !!! ΚΟΥΛΗ—ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΞΕΡΕΤΕ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ

    ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ !!!!—ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ–ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ !!! ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !!!

    ΑΝΤΕ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ—ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ

    ΤΟΥΡΚΟΥ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ !!!

    ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΝΕΑ?—Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΛΑΝΟΜΕΝΤΑ !!—ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ

    ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ 12 ΝΜ

    ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !!!! ΖΩΑ—ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ–ΠΡΟΔΟΤΑΡΑΔΕΣ !!!

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ—ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

  2. SPARTA. 19:46 21/11/2020

    Μιλάνε οι πουτάνες της αριστεράς που μια ζωή ξεπούλαγαν και πρόδιδαν την Ελλάδα από μέσα. Άνθρωποι με μίσος για την σημαία και την πατρίδα την οποία ξεπούλησαν σε τιμή ευκαιρίας όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία.
    Ο Μητσοτάκης έκλεισε τα σύνορα στα λαθροπιθήκια στον Έβρο. Ό Τσίπρας θα τα είχε ανοίξει διάπλατα στους λαθροέποικους όπως άνοιγε τα πόδια του στους ξένους τοκογλύφους. Πουτάνες αριστεροί, ρουφιάνοι και χαφιέδες της Ελλάδας.Δεν σας πηγαίνει να μας το παίζεται αριστεροί και πατριώτες ξεφτιλισμένοι.

  3. Aza 19:29 21/11/2020

    Ανόητοι; Δεξιοί, αλλά περιμένατε κι αλλά τελικά ήρθαν. Πιο επίκαιρη από ποτέ η Μαλβίνα.. αν ζούσε πως θα τον αποκαλούσε; Το μητσοτακη.. !! Το μητσοτακη..!! Τώρα για το μεταναστευτικό, κομμένο το παραμύθι.. έστησε μια βδομάδα το πανηγυρακι στον Έβρο, παρουσιάστηκε ως δήθεν υπερπατριωτης για να ξεχαστούν οι γελοιότητες τους στη Μυτιλήνη, με τα αστυνομικά όργανα να λειτουργούν ως χουλιγκαν αλλά το κυριότερο να περάσει τις συμφωνίες με τους Ευρωπαίους για τη δημιουργία δεκάδων κέντρων συγκέντρωσης μεταναστών στην Ενδοχώρα… Ηλίθιοι δεξιοί.. μιλάτε για μεταναστευτικό, έχετε τα χειρότερα δείγματα γραφής.. από παλιά.. πατριωτισμό όχι στο δημοκρατικό λαό.. συνδέεστε με τις μελανότερες σελίδες εθνικών απωλειών και προδοσιών στη νεότερη ιστορία του έθνους μας…

  4. SPARTA. 17:06 21/11/2020

    Έτσι κάνεις όταν στον φερμάρουν τα λαθροπιθήκια άπλυτη; Ουγκ, ουγκ κάνεις πατσαβούρα; Εδώ μέσα που ήρθες και έμπλεξες θα φτύσεις το γάλα της μάνας σου παλιοπουτ@να. Τίποτα αναπάντητο σε σκουλήκια σαν και του λόγου σου. Γ@μώ τον ΣΥΡΙΖΑ και εσένα μαζί παλιοχαμούρα. Μόνο για πίπες σας έχουμε εσάς τους άπλυτους του ΣΥΡΙΖΑ.

  5. FEMA 16:33 21/11/2020

    ΟΥΓΚ,ΟΥΓΚ !!!

  6. MARINA. 16:15 21/11/2020

    Δεν είμαστε ηλίθιοι να βλέπουμε τα λαθροπηθίκια τους Πακιστανούς να μας κουνάνε επιδεικτικά τα 500άρικα που τους έδινε ο ΣΎΡΙΖΑ και οι Έλληνες να μην έχουν ούτε ευρώ και να κοιμούνται νηστικοί στα παγκάκια. Με κυβέρνηση Τσίπρα την προτεραιότητα την είχαν οι λαθρομετανάστες και οι Έλληνες ήταν στην απέξω.

  7. FEMA 15:56 21/11/2020

    ΑΖα — ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ !!

    ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?—ΤΑ ΛΕΣ ,ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ !!!!

  8. FEMA 15:47 21/11/2020

    ΝΑΙ ΕΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ!!!!!

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΜΩΣ—ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ !!

    ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ?–ΝΤΕΡΜΠΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ -ΧΟΥΝΤΑΣ?

    ΑΝ ΦΑΓΑΤΕ ΠΑΤΕ— ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΝΑΚΟ–ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ—ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ

    ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!–ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    ΠΩ, ΠΩ !!! ΣΚΕΤΗ ΚΟΥΡΑΣΗ !!!—ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ- ΜΠΛΑ!!!—ΑΡΡΩΣΤΑ ΜΥΑΛΑ !!!!

  9. Aza 15:39 21/11/2020

    Οι δεξιοί δε βάζουν τελικά ποτέ μυαλό… τώρα έχουν και εκνευρισμό.. γιατί άραγε; Τους φταίει που κυβερνά ένας ηλίθιος και από πίσω το σύστημα Σημίτη..!! Σας πήρε χαμπάρι ο λαός.. κρύβονταν πίσω από σχηματισμούς αυτοί οι άθλιοι τύποι… το ΠΑΣΟΚ τους είχε πολλά χρόνια στον κόρφο του.. τους πήρε η ΝΔ.. και οι πραγματικοί ψηφοφόροι της έχουν τρελαθεί… Μάγκες κάνατε το λάθος.. να βγάλετε μπροστά το μητσοτακη.. είπα το.. όχι τον… το μητσοτακη! Χτυπάτε το κεφάλι σας! Είστε εκνευρισμένοι, εγκλωβισμένοι, περιπαιγμένοι.., και τα χειρότερα έρχονται… αρέσει ή όχι ο Αλέξης έρχεται.. και αυτή τη φορά ο χώρος θα είναι καθαρός.. όπως το 81.. και θα διαρκέσει πολύ…

  10. MARINA. 15:35 21/11/2020

    Επειδή είμαι Ελληνίδα και όχι λαθρομετανάστρια από την Συρία, το Ιράκ και το Πακιστάν θα ψηφίσω οποιονδήποτε άλλον Έλληνα πολιτικό εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ο εκπρόσωπος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και ντήλερ ξένων συμφερόντων. Το σούργελο εδώ μέσα τα παίρνει χοντρά από την Κουμουνδούρου και κάνει τυφλή προπαγάνδα. Στην λεκάνη με τα σκατά πηγαίνει η προπαγάνδα αυτή. Τζάμπα ο κόπος.

  11. SPARTA. 15:29 21/11/2020

    Ο λαός έκανε την λάθος επιλογή το 2015 όταν άφησε τις τύχες της χώρας σε έναν τεμπέλη, κοπρίτη και επαγγελματία μπαχαλάκια. Πρίν τις εκλογές του 2015 ο Τσίπρας μαζί με την Δούρου και τον Μηλιό είχαν κάνει ταξίδι στις ΗΠΑ όπου πήραν και το χρίσμα από τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές κατά τα άλλα. Παλτό ήταν ο Τσίπρας φερέφωνο του Σόρος, της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Ξεπροβόδισα αρκετούς φίλους μου που έφυγαν για πάντα στο εξωτερικό. Η Ελλάδα με τον Τσίπρα κατάντησε να είναι χώρα μόνο για βρομιάρηδες κακοποιούς λαθρομετανάστες. Έχεις χάσει την μπάλα φασιστόμουτρο. Ο καραγκιόζης σου δεν θα επιστρέψει, θα γράψει και άλλη ήττα.

  12. FEMA 15:08 21/11/2020

    ΥΠΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ—ΕΧΑΣΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ !!!

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ,ΠΟΥ ΛΕΣ— ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙ -ΣΑΜΑΡΟ-ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ!!

    ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΣΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!–ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ !!

    ΠΟΤΕ !!!

    ΑΛΛΑ ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ!!!–ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ–ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!

    ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΞΙΑΣ !!–ΟΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ

    8000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!—ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΕΣ !! ΤΙ ΝΑ ΠΩ !!

    ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΠΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ–ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ !!!

    ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ !!!?— ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΘΗΚΕ?—ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ !!—ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ

    ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ !!!!

    ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ—- ΠΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ —ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ

    ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ– ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ!!!–ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ,ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ !!

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ —ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ?

    ΑΡΕ ,ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΟ !!!

    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΥΡΙΣΕ !!—- ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ!!!–Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ,ΠΟΥ

    ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019—ΗΤΑΝ ΠΑΛΤΟ !!!!!!!!

  13. SPARTA. 14:11 21/11/2020

    Ή πλέμπα εδώ μέσα κάνει το μαύρο άσπρο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχάσαμε πόσους Έλληνες έστειλε μόνιμα και για πάντα στο εξωτερικό ο κουραδοηγέτης Αλέξης Τσίπρας; Γύρω στις 600.000 κυρίως επιστήμονες. Πόσοι συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ; Γύρω στις 50.000 άνθρωποι. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε να μετρά τις αυτοκτονίες επειδή ήταν πάρα πολλές.Όλους αυτούς τους αντικατέστησε με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες που επφεραν στην χώρα την βρώμα τους και την ακραία εγκληματικότητά τους. Τέρμα το κάρβουνο από την πλέμπα εδώ μέσα. Να πάει στην ΑΥΓΗ και στο Ντοκουμέντο να τα πει.

  14. FEMA 11:41 21/11/2020

    ΕΧΟΥΜΕ 2020 !!!

    ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΝΕΚΡΩΝ !!!

    ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ !!!!

    ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ –ΤΩΡΑ !!!!

    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ—ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ !!!!—ΟΠΩΣ ΜΑΣ

    ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ !!!!–ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ !!!

    ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10000 ΜΠΗΚΑΝ –ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ !!–ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

    ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ—ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ !!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ !!!

    ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ –ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ !!!

    ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗΝ 3-5-20–Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ !!—Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΑΦΟΡΑ ΣΕ

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

    ΤΩΡΑ ,ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΑΞΗ ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!!!!

    ΝΑΙ, ΣΕ ΑΥΤΟΝ —ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ !! ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ !!!—ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΧΑΟΣ !!—ΟΙ Α(Χ) ΡΙΣΤΟΙ !!!

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ !!!!!–ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ !!!

  15. SPARTA. 8:49 21/11/2020

    Οι δολοφόνοι της ΜΑΡΦΙΝ βγήκαν μέσα από το μπλοκ του ΣΎΡΙΖΑ στις 10 Μαΐου του 2010. Ήταν η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία για το πρώτο μνημόνιο που υπέγραψε ο Τζέφρι Παπανδρέου. Και αφού πέρασε ο καιρός κάποιοι σαν την ανεγκέφαλη που γράφει συνεχώς μ@λακίες εδώ μέσα, νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε μια τέτοια στυγνή και εν ψυχρώ δολοφονία. Ποτέ ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε αυτή την ωμή δολοφονία. Βλέπεις έχει στην πλάτη του το ολοκαύτωμα της Αθήνας το 2008, από τα τάγματα εφόδου της αριστεράς που τους παρείχε πολιτική κάλυψη ο τενεκές Αλέξης Τσίπρας. Αυτόν τον γελοίο το σούργελο εδώ μέσα μας τον παρουσιάζει σαν τον έναν και μοναδικό ηγέτη. Να πάει να γ@μηθεί και αυτή και ο ηγέτης της.

  16. === ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ
    ΠΛΗΘΩΡΙΚΑ ???
    === ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ???
    === ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΜΜΙΣΘΗ ΒΕΒΑΙΩΣ – ΒΕΒΑΙΩΣ !!!!!!!!!
    === ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ………….Ή ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ
    ΄΄ΤΟ ΒΗΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ,,

  17. FEMA 23:27 20/11/2020

    ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ΤΡΕΙΣ !!!—ΝΑΤΗ Η ΜΑΥΡΗ ΨΥΧΗ!!!—ΠΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΩ!!

    Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ!!!—κΜΑΡΙΝΑ

    ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ–ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ

    ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !!

    ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ !!!–ΑΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ

    ΧΩΡΟ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ.

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 15ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ!!–ΚΑΙ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ

    ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ !!—Ο ΙΔΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ !!!

    ΑΥΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.

  18. FEMA 23:07 20/11/2020

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ?—ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ –ΤΟΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΩ,

    ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.–ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

    ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ?

    ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ 15 Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΗΤΑΝ 27 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 !!!

    ΥΠΗΡΧΕ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ 586 ΜΙΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ!!! ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ–410 ΜΙΚΤΑ

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟ –ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ 25 ΕΤΩΝ!!!!—ΚΑΙ

    ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΣΕ 650.–ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ

    ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΠΧ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ–ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΑΜΕΣΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ

    ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ–ΠΕΡΙ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ !!!

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ !!!

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ– Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ

    Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ? Η ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ

    ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ –ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ !!!

    ΕΣΕΙΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?–ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ,ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ–

    ΓΙΑΤΙ Η ΥΦΕΣΗ ΗΡΘΕ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.–ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ

    ΚΟΣΜΟ–ΦΑΝΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ !!
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ—ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ

    ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ?

    ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΕΣΕΙΣ?–ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ?—ΑΡΘΡΩΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ?

    ΜΟΝΟ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ !!!– ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΝΔ –ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ?

    ΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΜΕ ΑΙΜΑ–ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΝΔ–ΟΤΑΝ ΤΗΝ

    ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΑΝ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ–ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ–ΣΤΗΝ

    ΥΠΟΘΕΣΗ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΗΓΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΑΝΑΚΗ !!!—ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ–ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΥΓΗ !!!– ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΑΥΓΗ ,ΟΧΙ ΑΓΩΝΙΑΣ–ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΗΣ ΨΥΧΗΣ !!!

  19. MARINA. 22:35 20/11/2020

    Η Ελλάδα χάρις στον Τσίπρα και στον ΣΎΡΙΖΑ έζησε την δική της ενδέκατη Σεπτεμβρίου. Ήταν στις 8 του Δεκεμβρίου του 2008 όταν τα τάγματα εφόδου της αριστεράς του ΣΎΡΙΖΑ παρέα με αντεξουσιαστές και λαθρομετανάστες παρέδωσαν την Αθήνα στις φλόγες μαζί με τις περιουσίες των Ελλήνων. Θυμόμαστε όλοι τις σκηνές μετ ους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες να λεηλατούν τον κόπο των Ελλήνων. Πολλά από τα κλοπιμαία αυτά πουλήθηκαν κατόπιν στο παζάρι των Τιράνων. Δύο χρόνια μετά τα ίδια κτήνη δολοφόνησαν τους τέσσερις ανθρώπους στην ΜΑΡΦΙΝ. Και τολμάει αυτό το καθίκι του ΣΎΡΙΖΑ και μιλάει εδώ μέσα. Ψόφα καλύτερα.

  20. MARINA. 22:19 20/11/2020

    Σταμάτα να κινδυνολογείς πατσαβούρα του ΣΎΡΙΖΑ. Τσίπρα λέω κατά λάθος καμιά φορά κατά λάθος και μετά πλένω το στόμα μου με αγιασμό από αυτόν τον πούστη. Ο ΣΎΡΙΖΑ καθιέρωσε την απασχόληση λάστιχο με 2ωρα και 3ωρα και μισθό 250 Ευρώ μικτά. Κατά τα άλλα ένα μπουρδέλο έχει μείνει ακόμα ανοιχτό. Αυτό της πλατείας Κουμουνδούρου με την παρδαλή σημαία απέξω όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΎΡΙΖΑ. Όλες οι πρόθυμες πουτ@νες του συστήματος εκεί μέσα είναι μαζεμένες. Αίμα θα σας πάμε ξεσκισμένοι Συριζαίοι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.