ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Πόρισμα για την αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου

Κοντά στην ολοκλήρωσή της βρίσκεται η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
Σε ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, ο κ. Τσιάρας είπε ότι «η υπόσχεση που δώσαμε για να κλείσουμε θέματα Οικογενειακού Δικαίου (σ.σ.: περιλαμβάνει θέματα συνεπιμέλειας τέκνων), είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής θα μου παραδώσει το πόρισμα της εργασιών της» και ακολούθως «θα καλέσω τους εκπροσώπους των κομμάτων [για έναν] γόνιμο και παραγωγικό διάλογο». Στόχος μας, είπε ο κ. Τσιάρας, είναι να ψηφίσουμε όλοι μαζί ένα νομοσχέδιο που θα δώσει λύση και απάντηση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που έχει η κοινωνία.
Νωρίτερα, «ηχηρό μήνυμα» της Βουλής προς την κοινωνία, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης τη θετική στάση όλων των κομμάτων στην τροπολογία του, με την οποία αναβαθμίζεται σε κακούργημα, ο βασανισμός και η θανάτωση ζώου. Παρουσιάζοντας την τροπολογία στους βουλευτές, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «με την ομόφωνη ψήφιση της τροπολογίας, το κοινοβούλιο στέλνει το καθαρό μήνυμα ότι ο βασανισμός ζώων δεν γίνεται ανεκτός από την ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.