ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με φασολάκια, καραμελωμένα κρεμμύδια, ανάμεικτες πιπεριές και μπέικον

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με φασολάκια, καραμελωμένα κρεμμύδια, ανάμεικτες πιπεριές και μπέικον.

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 750 γρ. φασολάκια λεπτά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 70 γρ. μπέικον

Για τη σάλτσα:

  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι λευκό
  • ½ κ.γ σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα φασολάκια για 3 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα φασολάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν ελαφρώς τα κρεμμύδια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές για 4-5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το μπέικον και το αφήνουμε να ξεροψηθεί.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα σέικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε  να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Στρώνουμε σε μια πιατέλα τα φασολάκια, βάζουμε από πάνω το μείγμα με τις πιπεριές και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε τη σαλάτα είτε ζεστή, είτε κρύα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.