ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική πρόκληση στα Βαρώσια

Συρίγος: Ολα δείχνουν ότι ο Ερντογάν πάει για εκλογές

Για τις νέες απίστευτες προκλήσεις του Ερντογάν στα Βαρώσια μίλησε ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος στον ΣΚΑΪ.

Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι πήγαν να δουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη φιέστα που οργάνωσε στα Βαρώσια.

Όπως εξήγησε ο κ. Συρίγος, αυτό που συμβαίνει στην περιοχή είναι ένα βήμα προς τον πλήρη εποικισμό των Βαρωσίων. Η περιοχή αυτή προ του 1974 ήταν η πλέον τουριστική περιοχή της Κύπρου.

Όπως είπε, στόχος του Ερντογάν, εδώ και πολύ καιρό, είναι να φέρει δικές του εταιρείες να ξανανθίσουν αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας η περιοχή των Βαρωσίων πρέπει να αποδοθεί στη Κυπριακή Δημοκρατία και στους ιδιοκτήτες τους.

Ο Ερντογάν αδιαφορεί για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και δεν είναι η πρώτη φορά που τα παραβιάζει. Αυτό που ενδιαφέρει τον ΟΗΕ είναι να ξαναρχίσει τις συζητήσεις για το Κυπριακό και δεν μπαίνει σε τέτοιες λεπτομέρειες προς το παρόν, σημείωσε ο κ. Συρίγος.
Με το νου στη συνομοσπονδία

Μιλώντας για δυο διαφορετικά κράτη, ο Τατάρ και ο Ερντογάν έχουν στο μυαλό τους τη συνομοσπονδία.

Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του, στην Αμμόχωστο. Όλα δείχνουν ότι πάει για εκλογές. Από ό,τι φαίνεται και από τον τρόπο που συμπεριφέρεται θα πάει σε εκλογές το επόμενο διάστημα, εξήγησε ο καθηγητής.

Θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να "μηδενίσει το κοντέρ" και να παραμείνει στα πράγματα. Από τις 11 Νοεμβρίου, που θα γίνει το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, αυτές οι 40 μέρες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτιμά ο κ. Συρίγος.

Η ΕΕ δε μπορεί να βάλει κυρώσεις που "δαγκώνουν" πάρα πολύ, θα είναι κυρώσεις που θα ενοχλούν όμως, διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.