ΚΟΣΜΟΣ

Από την προσεχή Δευτέρα

Σλοβακία και Ισλανδία χαλαρώνουν τους περιορισμούς

Η Σλοβακία θα ανοίξει θέατρα, κινηματογράφους και εκκλησίες, επιτρέποντας τη λειτουργία τους στο μισό της χωρητικότητάς τους, από την προσεχή Δευτέρα, ενώ θα επιτρέψει, επίσης, στα γυμναστήρια και τα κολυμβητήρια να λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, καθώς αρχίζει να χαλαρώνει τα μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς.

Όπως γνωστοποίησε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός σήμερα στο Facebook, τα πρωταθλήματα χόκεϊ επί πάγου και ποδοσφαίρου θα ξεκινήσουν επίσης, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μία από τις πρώτες που προχωρούν στη χαλάρωση των περιορισμών, καθώς το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού πλήττει την Ευρώπη.

Μαζί με μια σειρά αυστηρών μέτρων κατά της διασποράς της νόσου, η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την πανδημία μέσω της διεξαγωγής μαζικών τεστ, μια εκστρατεία, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Μάτοβιτς επισήμανε πως η μαζική διεξαγωγή εξετάσεων, με τη χρήση τεστ αντιγόνων που είναι ταχύτερα, όμως λιγότερο ακριβή σε σύγκριση με τα τεστ PCR, βοήθησε στο να μειωθεί το ποσοστό των μολύνσεων περισσότερο από το μισό.

Η Σλοβακία μετρά 83.796 κρούσματα νέου κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, μεταξύ αυτών 2.024 χθες Πέμπτη. Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από το ημερήσιο ρεκόρ των περισσότερων από 3.000 μολύνσεων στα τέλη Οκτωβρίου.

Συνολικά, 491 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.