ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε για οικονομικές ατασθαλίες

Στην φυλακή ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών

Στην φυλακή θα οδηγηθεί ο πρώην πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, τον οποίο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε ομόφωνα σε κάθειρξη 16 ετών και 6 μηνών για οικονομικές ατασθαλίες, αρνούμενο να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του.
Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινές κάθειρξης 13 ετών και 9 ετών, αντίστοιχα, στον πρώην αντιπρόεδρο και στον πρώην ταμία του ιδρύματος , αποδεχόμενο ωστόσο το αίτημα τους για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι να κριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό παραμένουν ελεύθεροι.
Οι τρεις επικεφαλής του φιλανθρωπικού Σωματείου "Ελεήμων Εταιρία Αθηνών-Γηροκομείο- Πτωχοκομείο" κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση .
Η υπόθεση αφορά την διαχείριση των οικονομικών του Γηροκομείου την περίοδο 2008-2013 και είχε ερευνηθεί από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι μετά από ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά πεπραγμένα του Γηροκομείου, που είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση και αδυναμία παροχής φροντίδας των τροφίμων του, προχώρησαν στην άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων σε βάρος των τριών υπευθύνων.
Στους καταδικασθέντες καταλογίζεται σωρεία αυθαιρεσιών και αδιαφανών διαδικασιών στα οικονομικά, που έφεραν σε οριακή οικονομική κατάσταση το ίδρυμα, τους εργαζομένους αλλά και τους τρόφιμούς του παρότι έχει στην κατοχή του μία σημαντική περιουσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.