ΕΛΛΑΔΑ

Με την αυτόφωρη διαδικασία

Θεσσαλονίκη: Δικάστηκαν οι φοιτητές που έκαναν πάρτι σε διαμέρισμα

Δικάστηκαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο ενοικιαστές του διαμερίσματος, στο οποίο ξένοι φοιτητές συμμετείχαν σε πάρτι, παρά τα απαγορευτικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Οι δύο κατηγορούμενοι, επίσης φοιτητές, είναι ένας 24χρονος Παλαιστίνιος και μία 21χρονη από τη Γαλλία και δικάστηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία, αφού νωρίτερα η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.

Στους δύο φοιτητές επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ποινή φυλάκισης δύο ετών και δύο μηνών. Η ποινή ανεστάλη επί τριετία, ενώ το δικαστήριο επέβαλε και χρηματική ποινή 200 ευρώ, ενώ βεβαιώθηκε από την ΕΛΑΣ διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από κλήσεις περίοικων στην Άμεση Δράση, ενώ ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Βελισσαρίου, στην περιοχή της Τριανδρίας. Όπως έγινε γνωστό, εκτός από τους ενοικιαστές στο πάρτι συμμετείχαν άλλοι 15 νεαροί, φοιτητές όλοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που ζουν στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών. Η αστυνομία επέβαλλε και σε αυτούς πρόστιμο 300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.