ΕΛΛΑΔΑ

Με στόχο την καλύτερη διαχείριση της πανδημίας

Τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών Υγείας για το συντονισμό δράσεων

«Απαραίτητο να γίνει πλήρης χαρτογράφηση όλων των υγειονομικών συνθηκών και αναγκών σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, προκειμένου, ως Περιφέρειες, να έχουμε ουσιαστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης ως πρόεδρος της επιτροπής Υγείας της ΕΝΠΕ, πρότεινε και έγινε αποδεκτή από το ΔΣ της Ένωσης, τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή όλων των περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών αλλά και εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών Υγείας των 13 Περιφερειών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων τους, απέναντι στην πανδημία.

Η τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την μεθαύριο στις 13.00 και θα αναπτυχθεί μία εποικοδομητική συζήτηση επί των απόψεων που κλήθηκαν να καταθέσουν οι συμμετέχοντας ώστε να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κείμενο προτάσεων.

Στην εισήγησή του ο κ. Πατούλης αφού αναγνώρισε τις σημαντικές δράσεις που καταβάλλουν οι Περιφέρειες στο διάστημα της υγειονομικής κρίσης, υπογράμμισε πως απαραίτητη προϋπόθεση για μία αποτελεσματική διαχείριση είναι η ενότητα και ο επαρκής συντονισμός.

Με δεδομένη τη διαφορετική υγειονομική συμπεριφορά, των περιφερειών, χαρακτήρισε αναγκαία τη χαρτογράφηση των συνθηκών κάθε μιας, προκειμένου να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές. Πρότεινε δε, την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο και να μειωθεί ο κορεσμός των νοσοκομειακών δομών. «Απαραίτητη προϋπόθεση για να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια και να βοηθήσουμε πιο ουσιαστικά την προσπάθεια του κεντρικού κράτους, είναι να αποκεντρώσουμε ρόλους και αρμοδιότητες στο πλαίσιο και της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.