ΚΟΣΜΟΣ

«Αναμένουμε από την ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της»

Τουρκία: Ο Ερντογάν καλεί σε διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα (21/11) την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο, μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης στο συνέδριο του κόμματός του AKP στην Τουρκία. «Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, να μην μεροληπτεί σε βάρος μας ή τουλάχιστον να μην γίνει εργαλείο για τη δημιουργία εχθροτήτων εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του.

«Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε αλλού παρά στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη. Θέλουμε μια ισχυρότερη συνεργασία με τους φίλους και συμμάχους μας», τόνισε στη συνέχεια.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό που δεν μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εξάλλου, στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα ήθελε να «χρησιμοποιήσει ενεργά τις παλιές και στενές σχέσεις συμμαχίας με τις ΗΠΑ για να βρεθεί μια λύση στα περιφερειακά και διεθνή προβλήματα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.