ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση στις δηλώσεις Πέτσα κατά του Αλ. Τσίπρα

Τσακαλώτος: Η πανδημία μάς βρήκε με μια ανεύθυνη κυβέρνηση

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επικαλέστηκε για την Ελλάδα στοιχεία προγενέστερα άλλων χωρών, σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Ο κ. Πέτσας κατηγόρησε χθες τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή είπε ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος στην ΕΕ σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας για την πανδημία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι προγενέστερα των άλλων χωρών και ότι από τότε έχουν γίνει πολύ περισσότερες δαπάνες.

»Μόνο που για τις περισσότερες χώρες τα στοιχεία είχαν ληφθεί την ίδια περίοδο (Απρίλιος-Ιούνιος). Για αρκετές, μάλιστα, τα στοιχεία έχουν ληφθεί πριν από τα δικά μας, όπως για παράδειγμα τα στοιχεία για το Βέλγιο, που παρότι είναι προγενέστερα αποτυπώνουν υπερδιπλάσιες κατά κεφαλήν δαπάνες από αυτές της Ελλάδας. Άρα η σύγκριση δεν απέχει από την πραγματικότητα».

Ο Ευ. Τσακαλώτος πρόσθεσε επίσης: «Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο με την απάντηση του κ. Πέτσα. Γιατί ακόμη και αν δεχθούμε το σύνολο των δαπανών που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έχουν γίνει για την υγεία, η χώρα μας θα ανέβαινε μόλις οκτώ θέσεις και θα εξακολουθούσε να βρίσκεται χαμηλά, στην 15η θέση των κατά κεφαλήν δαπανών για την υγεία στην αντιμετώπιση του Covid. Και αυτό αν υποθέσουμε ότι όλες αυτές χώρες που ‘προσπερνάμε’ δεν έκαναν απολύτως τίποτα την αντίστοιχη περίοδο».

Συμπεραίνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε: «Ο κ. Πέτσας παραδέχτηκε ότι έχουμε ξοδέψει σήμερα για την υγεία (κατά κεφαλήν) λιγότερα από όσα 14 χώρες της Ευρώπης είχαν ξοδέψει μέχρι το καλοκαίρι. Ένα πλήρες επικαιροποιημένο διάγραμμα θα είχε δυστυχώς τη χώρα μας πάλι στον πάτο. Ούτε αυτό όμως είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι η ΝΔ αντί να παραδεχτεί έστω και τώρα την ανεπάρκειά της, αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία, προσπαθεί να μας πείσει ότι τα έκανε όλα καλά, τη στιγμή που η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Το χειρότερο είναι ότι η πανδημία μάς βρήκε με μια ανεύθυνη, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που απεχθάνεται τον δημόσιο τομέα».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. FEMA 11:14 22/11/2020

  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ—ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

  ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ—ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ)—-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ

  ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ)—ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ( ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ) —-ΑΡΑΓΕ ΩΣ ΤΙ ?–ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ?

  ΑΦΗΣΤΕ, ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ !!!

  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ–ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ (!)—ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ (!) ΔΕΞΙΟΥΣ.

 2. SPARTA. 19:25 21/11/2020

  Ναι μαντάμ Τσακαλώτου, η δική σου ήταν υπεύθυνη κυβέρνηση που ψήφιζε συνέχεια μνημόνια πεσμένη στα τέσσερα,

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.