ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Group London 2020

Τσιτσιπάς: «Είμαι έτοιμος για μάχη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να νικήσει χθες 6-1, 4-6, 7-6 (8) τον Αντρέι Ρούμπλεφ, προκειμένου να μείνει ζωντανός στην υπεράσπιση του τίτλου του στο Nitto ATP Finals, φτάνοντας στο 1-1 στο Group London 2020.

Τώρα χρειάζεται αύριο να κερδίσει τον Ράφα Ναδάλ, με οποιοδήποτε σκορ, προκειμένου να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί που βρίσκεται ήδη ο Ντιμινίκ Τιμ.

Εγχείρημα δύσκολο, αφού και ο Ισπανός έχει τον ίδιο στόχο.
«Πρέπει να είμαι πιο συγκεντρωμένος, να είμαι περισσότερο εκεί όταν πρέπει», είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.

«Η επιστροφή μου να είναι καλύτερη, σίγουρα θα μπορούσα να ασκήσω περισσότερη πίεση και να παίξω βαθύτερα στο γήπεδο. Νομίζω ότι ο Ρούμπλεφ αντιμετώπισε τον αγώνα με πραγματικά έξυπνο και ώριμο τρόπο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος για σήμερα (σ.σ: χθες)», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής, που απέφυγε να γίνει ο πρώτος που υπερασπιζόταν τον τίτλο του και έφτασε στο 0-2 στο γκρουπ του, από τον Ντέιβιντ Ναλμπαντιάν το 2006.

Ο Τσιτσιπάς πρέπει τώρα να ξεπεράσει τον μοναδικό παίκτη που τον νίκησε στη διαδρομή του 2019 στον τίτλο.
«Είναι μια ευκαιρία για μένα να πολεμήσω ακόμα πιο σκληρά και να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ στο γήπεδο», είπε ο Τσιτσιπάς για τη σύγκρουσή του εναντίον του Ναδάλ.

«Ξέρω ότι θα απαιτήσει πολλή σωματική προσπάθεια και θα πρέπει να περάσω από πολύ πόνο και ταλαιπωρία, οπότε θα είναι δύσκολος αγώνας. Περιμένω μία μάχη από την πλευρά μου», είπε ο Έλληνας πρωταθλητής.
«Θα προσπαθήσω να παίξω επιθετικό τένις, δεν μπορείς να παίξετε αμυντικά με τον Ράφα. Πρέπει να προσπαθήσεις να παίξεις, να ασκήσεις πίεση, να σερβίρεις καλά.

Είναι μέρος του παιχνιδιού που θέλω να παίξω εναντίον του Ράφα. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να παίζουν με αυτόν τον τρόπο. Απλά πρέπει να είμαι σταθερός. Εγώ πρέπει να είμαι πιο σταθερός από αυτόν για να κερδίσω. Το ξέρω αυτό. Πρέπει να ξεκινήσω δυνατά και να τελειώσω ακόμα πιο δυνατά.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.