ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση από την αστυνομία στο κοινό να μη διαδηλώνει

Βρετανία κορωνοϊός: Συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων

Τουλάχιστον 60 άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο σε διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η αστυνομία στη Βρετανία. Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις, κυρίως των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Λονδίνου, που απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να μην συμμετέχει στις διαδηλώσεις αυτές, καθώς απαγορεύονται λόγω του lockdown.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «ελευθερία» και κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, όπως «σταματήστε να μας ελέγχετε» και «όχι άλλα lockdown».

Τέσσερις εβδομάδες μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown, η Βρετανία επιστρέφει την Τετάρτη σε ένα καθεστώς τοπικών περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με τον βαθμό διασποράς του ιού, με βάση ένα σύστημα που περιλαμβάνει τρεις βαθμίδες συναγερμού. Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν και η οδηγία «μείνετε σπίτι» θα αρθεί. Η εξ αποστάσεως εργασία εξακολουθεί να συνιστάται σε όλες τις περιπτώσεις.

Ωστόσο, στις ζώνες που θα βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα συναγερμού, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και το Λιντς (με συνολικό πληθυσμό 23 εκατ. κατοίκους), οι παμπ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ θα απαγορεύεται η συνάντηση με πρόσωπα που δεν ανήκουν στην οικογένεια κάθε ατόμου, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, πλην εξαιρέσεων όπως τα πάρκα.

Με 57.000 θανάτους (τις 28 ημέρες που ακολουθούν θετικό διαγνωστικό τεστ), η Βρετανία είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.