ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Αφράτη οµελέτα φούρνου µε µπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα

Η ευκολία στο µαγείρεµα, ειδικά όταν έχουµε περιορισµένο χρόνο, είναι αναγκαία. Η οµελέτα φούρνου µε µπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά τις προσδοκίες, γιατί εκτός από ένα εύκολο, χορταστικό, µε απλά υλικά φαγητό είναι και εξαιρετικά νόστιµο και ελαφρύ!

30 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4-5 άτοµα

500 γρ. πατάτες
150 γρ. γραβιέρα
300 γρ. µπρόκολο
8 µεγάλα αυγά
30 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυµάρι φρέσκο ή ξερό
100 ml γάλα φρέσκο
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα. Τρίβουµε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζουµε το µπρόκολο σε μικρά µπουκετάκια και τα ανακατεύουµε όλα σε ένα µπολ.

Χτυπάµε τα αυγά ελαφρά µε ένα πιρούνι και τα προσθέτουµε στο µπολ. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο, το θυµάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουµε και µεταφέρουµε το µείγµα σε ένα µέτριο πυρίµαχο σκεύος.

Ψήνουµε την οµελέτα για περίπου 25΄ µέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρουµε αµέσως µε µια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Συνταγή - Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη

Πηγή: protothema.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.