ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νέες κρατήσεις last minute στα συστήματα των εταιρειών

Αυξημένες οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Λονδίνο για Αθήνα

Επτά ημέρες καραντίνα για τις αφίξεις στην Ελλάδα από Βρετανία - Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου τη Δευτέρα

Aυξημένες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής διαπιστώνουν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές που πετούν από Λονδίνο για Αθήνα μετά τις ανακοινώσεις του Σαββάτου από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία για την επιβολή, νέου αυστηρού lockdown, στην Περιφέρεια του Λονδίνου και τη Νοτιοανατολική Αγγλία μπροστά στην εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19.

Πάντως, οι εξελίξεις είναι συνεχείς και δυναμικές αν ληφθεί υπόψη η ροή πληροφοριών από την υπόλοιπη Ευρώπη, ότι χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιταλία ανακοίνωσαν την αναστολή των πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια στιγμή, η Bild, αναφέρει ότι η Γερμανία θα περιορίσει τις «δυνατότητες σύνδεσης» με την Βρετανία (και την Νότια Αφρική) μετά την εμφάνιση νέου στελέχους του κορωνοϊού, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της ότι ετοιμάζεται να διακόψει από τα μεσάνυχτα όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βρετανία (αλλά και τη δύο Νότια Αφρική).

Το ενδιαφέρον πάντως από Ελληνες να επιστρέψουν στη χώρα λόγω των έκτακτων μέτρων στη Βρετανία είναι αυξανόμενο: Για τις προγραμματισμένες αυριανές πτήσεις, υπάρχουν δεκάδες νέες κρατήσεις last minute στα συστήματα των εταιρειών- κάτι βέβαια που υπό φυσιολογικές συνθήκες, προ κορωνοϊού, θα ήταν φυσιολογικό για τη συγκεκριμένη σύνδεση που θεωρείται από τις πλέον δημοφιλείς για το Ελ. Βενιζέλος στο δίκτυο εξωτερικού- ωστόσο, εν μέσω πανδημίας αποτελεί εξαίρεση, ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης.

Στο δρομολόγιο Λονδίνου-Αθήνας, πέρα από το μεγαλύτερο εγχώριο αερομεταφορέα, την Aegean, συνεχίζουν να πετούν οι Ryanair, Easyjet, Wizz- Air, κ.α. και μάλιστα η Ryanair είχε προσθέσει για τις ημέρες των εορτών κι έως τις αρχές Ιανουαρίου επιπλέον συχνότητες στα δρομολόγιά της.

Σήμερα στο Ελ. Βενιζέλος είναι προγραμματισμένες έως τα μεσάνυχτα συνολικά δέκα πτήσεις (αφίξεις) από Αγγλία και συγκεκριμένο από Λονδίνο, Μάντσεστερ και Μπρίστολ από τις Aegean, Volotea, Easyjet, Ryanair, και Βritish Airways εκ των οποίων πάνω από τις μισές έχουν ήδη προσγειωθεί.

Αντίστοιχα για αύριο, για όλη τη μέρα οι προγραμματισμένες (εκτός κι αν ισχύσει κάτι διαφορετικό) πτήσεις από Αγγλία για Αθήνα- επτά στον αριθμό- αφορούν μόνο το δρομολόγιο Λονδίνο- Αθήνα από τις Aegean, British Airways, Easyjet, Volotea και Ryanair.

Eν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, «ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, σε συνέχεια της οποίας αναμένεται και η αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) για τις αφίξεις από Λονδίνο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.