ΥΓΕΙΑ

Νέος κορωνοϊός

COVID-19: Μια ζωή χανόταν κάθε 33 δευτερόλεπτα την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ένας άνθρωπος πέθαινε από COVID-19 κάθε 33 δευτερόλεπτα. Η νόσος που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 18.000 ανθρώπους σε επτά μέρες ως την 20ή Δεκεμβρίου, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί κατά 6,7% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters των στοιχείων πολιτειών και κομητειών.

Παρά τις εκκλήσεις των υγειονομικών αξιωματούχων προς τον κόσμο να αποφύγει τα ταξίδια για τις εορτές των Χριστουγέννων, 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν τον έλεγχο αεροδρομίων στις ΗΠΑ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι μια έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μετά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των εορτών μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση στα νοσοκομεία, ορισμένα από τα οποία βρίσκονται ήδη στα όρια των δυνατοτήτων τους μετά τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Επίσης μολονότι στις ΗΠΑ άρχισαν να χορηγούνται δύο νέα εμβόλια κατά της COVID-19, ακόμη μπορεί να χρειαστεί καιρός έως ότου ο εμβολιασμός μπορέσει να αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση της επιδημίας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα 1% σε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο. Το Τενεσί, η Καλιφόρνια και το Ρόουντ Άιλαντ είχαν τα περισσότερα κατά κεφαλήν νέα κρούσματα στη χώρα, σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters. Όσον αφορά τους θανάτους από COVID-19 η Άιοβα, η Νότια Ντακότα και το Ρόουντ Άιλαντ ήταν αυτές που επλήγησαν χειρότερα.

Σε ολόκληρη τη χώρα, το 11,3% των τεστ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα για τον νέο κορωνοϊό βγήκε θετικό, καταγράφοντας μείωση από το 12% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του COVID Tracking Project. Από τις 50 πολιτείες, οι 31 είχαν ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων της τάξης του 10% ή και υψηλότερο.

Τα υψηλότερα ποσοστά εντοπίστηκαν στην Άιοβα και το Άινταχο και ανέρχονταν σε πάνω από 40%.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί ότι τα ποσοστά θετικών τεστ που ξεπερνούν το 5% είναι ανησυχητικά, επειδή αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινότητα, τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.