ΕΛΛΑΔΑ

Mιλώντας στo MEGA

Εμφύλιος στους γιατρούς - Παγώνη: Στείλαμε εξώδικο στον Εξαδάκτυλο για τα περί bullying των ιδιωτών

Την ανάγκη να κάνουν όλοι το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, ανεξαρτήτως ηλικίας, επισήμανε η γιατρός και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Δεν μπορεί κανένας να ανήκει στο 30% που δε θέλει να κάνει το εμβόλιο και το αρνούνται" σημείωσε, λέγοντας πως οι μελέτες της τρίτης φάσης των δοκιμών "μας πείθουν ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο".

"Καμία επιτροπή δεν θα υπογράψει το εμβόλιο αν δεν είναι ασφαλές. Εμείς θα κάναμε πρώτοι το εμβόλιο και θα πηγαίναμε να χαρίσουμε τη ζωή μας έτσι; Δεν διακινδυνεύει κανένας την υπογραφή του σε τόσο σοβαρά θέματα" τόνισε.

Σχετικά με τους νέους, η κ. Παγώνη είπε: "Οι νέοι νοσούν, διασωληνώνονται και έχουμε και θανάτους. Αυτοί οι δείκτες πρέπει να τους πείσουν να κάνουν το εμβόλιο. Επιπλέον μεταδίδουν τον ιό", υπογράμμισε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η ΕΙΝΑΠ, έστειλε χθες εξώδικο στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, για τις καταγγελίες του τελευταίου, ότι ιδιώτες γιατροί που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας, δέχθηκαν bulling από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

"Ζητήσαμε να μάθουμε σε ποια νοσοκομεία έγινε αυτό. Δεν μας αρέσει ο πρόεδρος του ΠΙΣ να διασπά τους γιατρούς. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει αυτή την εποχή. Αν πραγματικά είχε γίνει κάτι τέτοιο είμαστε εμείς οι ενώσεις και η ομοσπονδία. Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσβαλλε την ΕΙΝΑΠ. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη", τόνισε.
Τέλος, χαρακτήρισε ως "ντροπή" το περιστατικό μη ενοικίασης σπιτιού που κατήγγειλε εργαζόμενη σε νοσοκομείο, επειδή οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας φοβόντουσαν μην… φέρει τον ιό.

"Είναι ντροπή. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί δίνουν μάχη κάθε μέρα για να σωθούν οι υπόλοιποι. Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.