ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικριτικός για τον τρόπο οργάνωσης του εμβολιασμού

Γ. Βαρουφάκης: Αναποτελεσματικά τα μέτρα - Οι παρατάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα

Αναποτελεσματικό και χωρίς λύσεις χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης επιμένοντας ότι η λύση για τα προβλήματα στην οικονομία και τους μικρομεσαίους δεν είναι οι επιμηκύνσεις ή οι παρατάσεις αλλά οι διαγραφές χρεών ειδικά προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό είπε το 1,5 δισεκατομμύριο μπορεί να καλυφθεί από το αποθεματικό των 3 δισ. ευρώ του αποθεματικού ταμείου. Στο ΕΣΥ ανέφερε επίσης «προσλαμβάνετε, επαναπροσλαμβάνετε και επιμηκύνετε τους ίδιους, χωρίς να γίνεται καμία ουσιαστική ενίσχυση του με προσωπικό» Στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». έχετε δανειστεί 2 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από το πρόγραμμα SURE που δεν είναι χρήματα ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά χρέος και αυτό το πρόγραμμα το παρατείνεται για ένα μήνα αλλά μετα προέβλεψε ότι «θα έλθει τσουνάμι λουκέτων και ανεργίας. Στα εργασιακά θέματα ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης καταλόγισε σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευσης «μια διάθεση κοκορομαχίας για το ποιος φροντίζει τους εργαζόμενους περισσότερο» λέγοντας ότι «μιλάτε για αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ το ζητούμενο πάνω από όλα, είναι οι συλλογικές συμβάσεις». Για την στήριξη των καλλιτεχνών και τον ευάλωτων, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε πως «εμείς έχουμε προτείνει το πρόγραμμα «ΔΗΜΗΤΡΑ» που ουσιαστικά δίνει πιστωτικές μονάδες και στηρίζεται στην ίδια ιδέα του αναβαλλόμενου φόρου». Απέρριψε την επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» καθώς, όπως είπε, είναι σαν να κοροϊδεύετε τους ανθρώπους του τουρισμού. Επεσήμανε δε, τις επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα μας το Brexit; λέγοντας ότι θα καταστήσει ουσιαστικά την Τουρκία και το Μαρόκο ελκυστικότερους προορισμούς για τους Βρετανούς.
Εμβόλιο - Covid-19
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε στην κυβέρνηση και ζήτησε απαντήσεις σχετικά με το εάν έχει έρθει και στην χώρα μας το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού και εάν το μοριακό τεστ δεν το ανιχνεύει. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «υπάρχει μια μεγάλη αγωνία αυτή τη στιγμή. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα νέο στέλεχος του COVID-19 στη Βρετανία, ο οποίος έχει έρθει και στην Ελλάδα απ' ό,τι ξέρω. Ισχύει ή δεν ισχύει η πληροφορία που είχα σήμερα ότι το μοριακό τεστ δεν τον πιάνει; Σας παρακαλώ απαντήστε μου» είπε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να τα ξέρουν»
Αναφορικά με τον εμβολιασμό ανέφερε ότι, όπως έχει δηλώσει, θα κάνει την πρώτη ημέρα το εμβόλιο και μάλιστα σε δημόσια θέα «για να βοηθήσω και εγώ την προσπάθεια του εμβολιασμού. Δεν αλλάζει κάτι σ' αυτό» όμως πρόσθεσε ότι έχει αργήσει τόσο το πρόγραμμα προσομοίωσης του εμβολιασμού όσο και ότι δε έχει δημιουργηθεί ένα ικανό δίκτυο εμβολιασμού. Καταλόγισε στην ΕΕ ότι έχει αποτύχει οικτρά σ' αυτόν τον τομέα της προμήθειας των εμβολίων και απέδωσε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ότι δεν πίεσε και έμεινε στην συμφωνία της ΕΕ, που όμως, όπως αποκαλύπτει και το DER SPIEGEL, υπάρχει «διαπλοκή μεταξύ Παρισίων και Βερολίνου».
Για την υπόθεση Palantir, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε πως «αυτό πους ας ζητάμε είναι να δούμε την σύμβαση που είναι μια σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου. Δεν είναι προσωπική σας εταιρεία το Δημόσιο. Θέλουμε να ξέρουμε τι λέει. Γιατί ο καπιταλισμός, για την ακρίβεια, η τεχνοφεουδαρχία, όπως λέω εγώ τον καπιταλισμό σήμερα, της επιτήρησης, καλά κρατεί και δημιουργεί πολύ μεγάλες αντιδράσεις σε πολύ κόσμο εκεί έξω, που μπορεί να αρνηθεί τον εμβολιασμό, επειδή εσείς κρατάτε τα πάντα στο σκοτάδι».
Σχετικά με την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την διεξαγωγή προημερησίας συζήτηση για τα θέματα της Δημοκρατίας, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι εμείς την προσυπογράφουμε παρ' όλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέγραψε την πρόταση που ο ίδιος κατέθεσε για εξεταστική για την χρεοκοπία της οικονομίας από την μεταπολίτευσης έως σήμερα. Η Δημοκρατία είπε «μπήκε στην καραντίνα πρώτη φορά το τελευταίο εκείνο βράδυ του δημοψηφίσματος όταν το «όχι» το κάνατε «ναι». Τότε ήταν που ξεκινάει ο κατήφορος και σήμερα ολοκληρώνεται από αυτήν την κυβέρνηση που άρει την ασυλία βουλευτών για πράγματα που είπαν από το Βήμα της Βουλής!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.