Βάζουµε το γάλα σε µια µικρή κατσαρόλα στη φωτιά και µόλις ζεσταθεί προσθέτουµε λίγο-λίγο το σιµιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς µε έναν αυγοδάρτη. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά. Χτυπάµε τη ζάχαρη µε δύο από τα αυγά και τη βανίλια και τα ενσωµατώνουµε στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουµε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουµε µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα και να γίνει κρεµώδες. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύουµε µέσα το βούτυρο µέχρι να λιώσει και να οµογενοποιηθεί το µείγµα.
Αλείφουµε ένα µέτριο ορθογώνιο ταψί µε ελαιόλαδο. Στρώνουµε τη βάση µε το πρώτο φύλλο κρούστας και το λαδώνουµε. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Πασπαλίζουµε µε κανέλα και ζάχαρη, απλώνουµε από πάνω την κρέµα και φέρνουµε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα µέσα.
Χτυπάµε το τελευταίο αυγό και περιχύνουµε με αυτό την κρέµα. Ψήνουµε τη γαλατόπιτα σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C-170°C για 1 ώρα µέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια και το φύλλο να γίνει τραγανό.
Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου) Styling: Κατερίνα Λυκουρέση Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα