ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές ομορφιάς του πλαστικού χειρουργού Αθανάσιου Χριστόπουλου

Γίνονται επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής μέσα στις γιορτές;

Η αυξημένη κοινωνικότητα την περίοδο των Εορτών μαζί με την μεγαλύτερη διάθεση για διασκέδαση οδηγούν γυναίκες και άνδρες να θέλουν τότε να έχουν την καλύτερή τους  εμφάνιση, να φαίνονται τότε «στα καλύτερα τους». Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν τέτοιες διαδικασίες είτε αρκετά πριν τις Γιορτές για να είναι έτοιμοι τα Χριστούγεννα ή μετά από αυτές για να είναι έτοιμοι το καλοκαίρι.

Λίγο πριν τις Γιορτές στον πλαστικό χειρουργό

Λίγο πριν τις Γιορτές στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών υπάρχει μεγάλη προσέλευση γυναικών και ανδρών για να προβούν σε μη επεμβατικές διαδικασίες όπως είναι το botox, το υαλουρονικό, οι μεσοθεραπείες, τα ελαφρά πήλινγκ, τα laser, οι θεραπείες σύσφιξης του προσώπου( HI-FU, νήματα), κ.α. Όμως, παρόλα αυτά, για κάποιους ανθρώπους οι μέρες των Εορτών αποτελούν και μία περίοδο που έχουν το διαθέσιμο χρόνο για να μπορέσουν να κάνουν τις διαδικασίες που επιθυμούσαν. Οι άνθρωποι εκείνοι, άντρες και γυναίκες, που δεν έχουν καμία άλλη στιγμή μέσα στο έτος που μπορούν να λείψουν από τη εργασία τους ή που δεν θέλουν να θυσιάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, προτιμούν να εκμεταλλευτούν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να κάνουν επεμβατικές διαδικασίες που έχουν κάποιο χρόνο αποθεραπείας κι επομένως θα τους κρατήσουν «εκτός κυκλοφορίας» και εκτός εργασίας για μερικές μέρες.

Μετά τις επεμβάσεις στο πρόσωπο

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μετά την επέμβαση, οι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται με την οικογένειά τους και να συναναστρέφονται με τα πολύ δικά τους άτομα, καθώς η μετεγχειρητική τους εικόνα δεν είναι εμπόδιο. Για παράδειγμα, σε επεμβάσεις στο πρόσωπο μπορεί να εμφανιστούν κάποιες μελανιές στα μάτια λόγω κάποιας ρινοπλαστικής ή το ενδεχόμενο πρήξιμο στο πρόσωπο από κάποια άλλη διαδικασία. Αυτά είναι αποδεκτά για τον «δικό μας άνθρωπο» και δεν χαλούν την «εικόνα» μας.

Μετά τις επεμβάσεις στο σώμα

Τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα και ανεκτά στις περιπτώσεις που γίνεται μια επέμβαση στο σώμα, όπως πχ μια κοιλιοπλαστική, μια πλαστική στήθους (αυξητική ή μειωτική) ή μια λιποαναρρόφηση στα ψωμάκια ή στην κοιλιά. Στις διακοπές των Χριστουγέννων τα «ίχνη» τέτοιων επεμβάσεων μπορούν κάλλιστα να καλυφθούν από τα χειμερινά ρούχα, και δεν υπάρχει πρόβλημα εμφάνισης για να βρεθεί η γυναίκα ή ο άνδρας με την οικογένεια του ή τους φίλους του, κάνοντας χαλαρά πράγματα. Σε ανάλογες περιπτώσεις, σε περιόδους που δεν έχουμε διακοπές, μετά από τέτοιες επεμβάσεις η γυναίκα ή ο άνδρας θα ήταν προτιμότερο να μην πάει στη δουλειά του, και να μείνει στο σπίτι για ξεκούραση και μείωση της δραστηριότητας για λίγες μέρες. Γι’ αυτό πολλοί χρησιμοποιούν τις ημέρες των Εορτών για την ολιγοήμερη αποθεραπεία τους, χωρίς να λείψουν από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις κάποια άλλη περίοδο του έτους.

Επομένως το ποια είναι η κατάλληλη περίοδος δεν εξαρτάται τόσο από την εποχή του έτους αλλά από τις επαγγελματικές ή/και τις κοινωνικές υποχρεώσεις του κάθε ατόμου. Σε πολλούς μπορεί να δείχνει ότι είναι μια μικρή θυσία, αλλά έχει σαν αντίβαρο το να απολαμβάνεις μετά τον καλύτερό σου εαυτό.

 

* Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος είναι πλαστικός χειρουργός, Διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής «Αισθητική Ανάπλαση» κι Επιστημονικός Διευθυντής του Advanced Plastic Surgery & Laser Clinic στο Dubai. Περισσότερες πληροφορίες στο site: www.athanasioschristopoulos.com email: [email protected] tel: 2106985678

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.