ΚΟΣΜΟΣ

Λέει ο πρωθυπουργός Σάντσεθ

Ισπανία: Η αύξηση των κρουσμάτων είναι «ανησυχητική»

Ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτήρισε σήμερα «ανησυχητική» την επιδημική κατάσταση στην Ισπανία εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προτείνει αυστηροποίηση των περιορισμών για τα Χριστούγεννα.

Η Ισπανία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που υπέστη το δεύτερο κύμα μολύνσεων και επέβαλε νέα μέτρα, όμως η κατάσταση βελτιώθηκε σαφώς τις τελευταίες εβδομάδες, με μείωση των κρουσμάτων τον Νοέμβριο σχεδόν στο μισό.

Όμως «αυτές τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων», δήλωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός μιλώντας στη βουλή.

Από την αρχή Δεκεμβρίου, περίπου 9.000 νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε ημέρα από το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός αυτός ξεπέρασε μάλιστα τις 10.000 το βράδυ της Τρίτης.

Ο Σάντσεθ υπογράμμισε πως δεν θα δίσταζε «να προτείνει στις περιφερειακές κυβερνήσεις να αυστηροποιήσουν το σχέδιο για τα Χριστούγεννα», ένα σύνολο μέτρων με στόχο να περιορισθεί η μετάδοση στη διάρκεια των εορτών του τέλους της χρονιάς.

Τα μέτρα αυτά, τα οποία υιοθετήθηκαν σε συντονισμό με τις διάφορες περιφερειακές κυβερνήσεις, περιορίζουν κυρίως σε δέκα τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να συμμετάσχουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις και περιορίζουν σημαντικά τις μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών.

«Μόνον από εμάς εξαρτάται να μην ανοίξουμε την πόρτα σ' ένα τρίτο κύμα» του κορονοϊού, τόνισε. «Δεν μπορούμε να πάψουμε να επαγρυπνούμε».

Η Ισπανία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί σκληρότερα από την πανδημία, με επίσημο απολογισμό περισσότερους από 48.000 νεκρούς και πάνω από 1,7 εκατομμύριο κρούσματα.

Ο Σάντσεθ διαβεβαίωσε επίσης πως η Ισπανια είναι έτοιμη να αρχίσει την εκστρατεία εμβολιασμού μόλις παραλάβει τα εμβόλια που έχουν παραγγελθεί από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.