ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 84-77

Κακή εμφάνιση και ήττα...

Ένας... ψυχοβγάλτης Ολυμπιακός, με διαφορετικά πρόσωπα στην επίθεση και πίεση στην άμυνα μόνο στα τελευταία λεπτά παρουσιάστηκε στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» ξύπνησαν μεν χάρη στην ευστοχία του Σάσα Βεζένκοφ (17π. με 5/7 τρίποντα) έξω από τα 6.75, ήταν όμως αργά, αφού δικά του λάθη στα κρίσιμα τελευταία λεπτά έχρισαν νικήτρια, με 84-77, τη Φενερμπαχτσέ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Euroleague.

Eπτά εύστοχα τρίποντα στην 1η περίοδο, αλλά άμυνα... με τα μάτια σε αυτό το διάστημα απέτρεψε μια σεβαστή διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού. Στη 2η περίοδο, ο Ολυμπιακός έχασε και τη σύνδεσή του με το καλάθι, ενώ στα πρώτα 6 λεπτά της 3ης περιόδου δέχτηκε επιμέρους σκορ, 15-4! Όμως, από το -13, ο Ολυμπιακός πλησίασε στον πόντο, 75-74, χάρη σε 11 διαδοχικούς πόντους του Σάσα Βεζένκοφ με τρία σερί τρίποντα (!) και εξαιρετικές άμυνες του Λιβιό Ζαν-Σαρλ, με εναπομείναντα χρόνο 2 λεπτά. Τα βήματα του Σακίελ ΜακΚίσικ στην πιο κρίσιμη επίθεση, ένα τρίποντο «μαχαιριά» του Νταϊσόν Πιερ (14π.) και ένα μεγαλοπρέπες «στοπ» του πρώτου σκόρερ της Φενέρ, Γιαν Βεσελι (17π.) σε προσπάθεια για 3 του Σπανούλη από την κορυφή έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Αυτή ήταν η 8η ήττα του Ολυμπιακού σε 15 αγώνες, ενώ η Φενερμπαχτσέ ανέβηκε στο 6-10.

Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, καθώς τραυματίστηκαν οι Οκτάβιους Έλις και Κώστας Παπανικολάου, κι ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται στην Αθήνα με μυϊκό σπασμό στη μέση.

Τα δεκάλεπτα: 22-27, 45-41, 66-54, 84-77

«Καυτός» έξω από τη γραμμή του τριπόντου παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο. Δεν κατάφερε, όμως να αξιοποιήσει τα επτά εύστοχα τρίποντα, αφού η άμυνά του δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Ο Ζαν-Σαρλ είχε 10 πόντους στα πρώτα δεκάλεπτα, Χάρισον και Παπανικολάου μετρούσαν, όπως και ο Γάλλος, από δύο τρίποντα. Όμως ο Τσέχος σέντερ Γιαν Βέσελι και ο Γερμανός πάουερ φόργουοντ Ντανίλο Μπαρτέλ δεν έβρισκαν αντίσταση, φτάνοντας σε εύκολα καλάθια στο «ζωγραφιστό». Το 11-14 μετετράπη σε 16-16 και χρειάστηκαν τα δύο τρίποντα από Παπανικολάου και Σλούκα για να προηγηθεί, για πρώτη φορά, με +5, 22-27, η ομάδα του Πειραιά.

Αντί να βελτιώσει την άμυνά του, ο Ολυμπιακός είχε φθίνουσα πορεία και στην επίθεση, στο 2ο δεκάλεπτο. Η Φενέρ απάντησε με επιμέρους σκορ 23-14, ξέφυγε και με +7, 43-36, μετρώντας 16/22 δίποντα έναντι 7/12 των «ερυθρόλευκων» στο ημίχρονο. Οι Έντι και Μπράουν έφταναν χωρίς δυσκολία στο καλάθι, αφού ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σταματήσει τους αυτοματισμούς της τουρκικής ομάδας. Τρίποντα από Σπανούλη και Βεζένκοφ διατήρησαν τον Ολυμπιακό στο -4, 45-41, όταν ολοκληρώθηκε το α΄ μέρος.

Ένα καταστροφικό εξάλεπτο από πλευράς Ολυμπιακού στην 3η περίοδο επέτρεψε στη Φενερμπαχτσέ να κάνει επιμέρους σκορ 14-5, ξεφεύγοντας με +13, 59-46. Ο Γιαν Βέσελι έκανε πάρτι στη ρακέτα, με τους Ντε Κολό, Μπαρτέλ και Μπράουν να ανεβάζουν επίσης το σκορ για την ομάδα του Κοκόσκοφ. Aπό το “ black out” ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό, οι Χασάν Μάρτιν και ΜακΚίσικ, ρίχνοντας σε μονοψήφιο αριθμό την τιμή της διαφοράς, 59-51, αλλά με συνοπτικές διαδικασίες και διαδοχικούς πόντους, ο Νταϊσόν Πιερ εκτόξευσε και πάλι τη διαφορά στους +12, 66-54, στο 30ο λεπτό.

Με τον Χασάν Μάρτιν να φτάνει τα 4 φάουλ στις αρχές της 4ης περιόδου και εν τη απουσία του Γιώργου Πρίντεζη, ο Μπαρτζώκας χαμήλωσε το σχήμα περνώντας τον Λιβιό Ζαν Σαρλ στο «5», με τον Βεζένκοφ στο «4». Ο τελευταίος με τρίποντο απάντησε στον Μαχμούτογλου, για το 68-57, για να απαντήσει με τη σειρά του ο Σπανούλης έξω από τα 6.75, στον Πιερ, για το 70-60. Μια τεχνική ποινή στον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, έστειλε στη γραμμή των βολών τον Σπανούλη, για το 70-61, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού κόπηκε από τον Νταϊσόν Πιερ, στην επίθεση της ομάδας του Πειραιά που ακολούθησε. Ο Ντανίλο Μπαρτέλ ήταν καθοριστικός εν συνεχεία, διατηρώντας στο +10 την ομάδα του, 73-63. Και τότε, ο Ολυμπιακός... αποφάσισε να πιέσει στην άμυνα, με τον Λιβιό Ζαν-Σαρλ να παίρνει ριμπάουντ, να κλέβει και να δίνει ρυθμό στην ομάδα του. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν «καυτός», πέτυχε 11 διαδοχικούς πόντους, με 3 σερί τρίποντα, και έφερε τους Πειραιώτες στον πόντο, 75-74. Όμως ο ίδιος έκανε φάουλ στον Ντε Κολό και ο Γάλλος γκαρντ ήταν αλάνθαστος, 77-74. Ο Μακ Κίσικ έκανε βήματα στην επίθεση του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης απάντησε με λέι απ, 79-76, για να ακολουθήσει το... χειρότερο σενάρια για τον Ολυμπιακό: τρίποντο δια χειρός Πιερ, 82-76. Και ο Σπανούλης αποφάσισε να πάρει εκείνος το κρίσιμο σουτ, σηκώθηκε από την κορυφή, έξω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά κόπηκε από τον Γιαν Βέσελι. Πλέον, δεν υπήρχε χρόνος, ακόμη κι αν ήταν εύστοχος στις 3 βολές (μετά από φάουλ του Βέσελι) ο Μακ Κίσικ... που δεν ήταν. Με 1/3 βολές του ΜακΚίσικ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 84-77.

Διαιτητές: Γκαρθία (Ισπανία), Παστούσιακ (Πολωνία), Νίκολιτς (Σερβία)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Μπράουν 7 (1), Γκούντουριτς 4, Μαχμούτογλου 12 (2), Ντε Κολό 10, Πιερ 14 (2), Μπαρτέλ 11, Βέσελι 17, Έντι 5 (1), Ντουβερίογλου 2, Ουλάνοβας 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον 11 (3), Σπανούλης 11 (2), Σλούκας 5 (1), Μάρτιν 5, Βεζένκοφ 17 (5), Παπανικολάου 6 (2), Ζαν-Σαρλ 12 (2), Τζένκινς, Έλις 2, ΜακΚίσικ 8

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.