ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στο Camp Nou

Μέσι vs Ρονάλντο: η κορυφαία μονομαχία επιστρέφει απόψε μετά 31 μήνες

Απόψε στο Camp Nou, όταν Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους αγωνιστούν διεκδικώντας την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο του Champions League, εάν Κούμαν και Πίρλο φυσικά το επιλέξουν, θα επιστρέψει η μονομαχία ανάμεσα σε Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, τους δύο ποδοσφαιριστές που κυριάρχησαν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα 15 τελευταία χρόνια.
Έχουν περάσει περισσότερο από δύο χρόνια, 31 μήνες, από τις 6 Μαΐου 2018, στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (2-2) για την ισπανική laLiga, από τότε που οι δύο τους βρέθηκαν αντίπαλοι στο ίδιο γήπεδο, όπως αναφέρει σχετικά η ισπανική εφημερίδα, Mundo deportivo.
Στην Ευρώπη, αυτή η κορυφαία μονομαχία, δεν έχει εμφανιστεί από τις 3 Μαΐου 2011, σε ημιτελικούς, στο δρόμο της Μπαρτσελόνα για τον τίτλο της Ρώμης. Οι δύο τους δεν συναντήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο τον Οκτώβριο, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν περιορισμένος στο σπίτι λόγω Covid-19.
Ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός της Γιουβέντους είναι ο κορυφαίος σκόρερ του Champions League με 132 γκολ (3 την τρέχουσα σεζόν) έναντι 118 του Αργεντινού (3 επίσης αυτή την σεζόν), ο οποίος απέχει δύο γκολ από το να ισοφαρίσει τον Πελέ, που είναι ο κορυφαίος σκόρερ με τον ίδιο σύλλογο (643 έναντι 641).
Μέσι και Ρονάλντο έχουν συναντηθεί ήδη σε 35 παιχνίδια, με τον Αργεντινό να μετράει 16 νίκες και 22 γκολ και τον Πορτογάλο 10 νίκες και 19 γκολ, ενώ 9 ματς ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία. Μονομαχία που περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες για τον CR7 (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους), την Μπαρτσελόνα για τον Μέσι και τα φιλικά μεταξύ Αργεντινής και Πορτογαλίας.
Οι δύο τους συναντήθηκαν σε τέσσερα τουρνουά, σε τρία από αυτά (LaLiga, Champions και Spanish Super Cup) κυριάρχησε ο Μέσι, αφήνοντας στον Ρονάλντο μόνο το Copa del Rey. Ο ανταγωνισμός του είναι εμφανής στη «Χρυσή Μπάλα» (Ballon d'Or) από το 2007 (6 για το Μέσι και 5 για το Κριστιάνο) στο «Χρυσό Παπούτσι» (Golden Boot) (6 για το Μέσι και 4 για τον Κριστιάνο). Ο Αργεντινός έχει 34 τίτλους συλλόγων, ένα από την ομάδα U-20 της Αργεντινής και έναν χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ ο Πορτογάλος για 30 με ομάδες και δύο με την εθνική Πορτογαλίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.