ΕΛΛΑΔΑ

Για την άσκηση «Μέδουσα»

Ν. Παναγιωτόπουλος: Aποτρεπτικό μήνυμα εναντίον κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης στην Αν. Μεσόγειο

«Όταν πέντε χώρες από την ευρύτερη περιοχή έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν στενότερες συνεργασίες και συνέργειες, σε επίπεδο κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, αυτό σηματοδοτεί ένα πολύ ισχυρό αποτρεπτικό μήνυμα εναντίον κάθε απόπειρας αποσταθεροποίησης του επιπέδου σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Αυτό τόνισε από την Αίγυπτο ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά το τέλος της άσκησης «Μέδουσα», η οποία έλαβε χώρα στην Αλεξάνδρεια.

«Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος», είπε ο υπουργός, από την «Μέδουσα», «η οποία χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο σημαντική, διευρύνεται σε εμβέλεια, κύρος και στρατηγική σημασία».

Ο υπουργός παρακολούθησε, σήμερα, την τελική φάση της κοινής διακλαδικής άσκησης Ελλάδας - Αιγύπτου, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όπως ανακοινώθηκε, την άσκηση παρακολούθησαν επίσης, ο υπουργός Αμύνης της Αιγύπτου στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι και ο αρχηγός γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου αντιστράτηγος Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι.

Η άσκηση περιελάμβανε επιχειρήσεις συνεργασίας ναυτικού με μονάδες Eιδικών Δυνάμεων και αμφίβιες ενέργειες, αεροπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων.

Αναφερόμενος στη «Μέδουσα», ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Είναι μια άσκηση μεγάλης εμβέλειας, που τα τελευταία χρόνια ενισχύεται και διευρύνεται. Φέτος συμμετέχουν εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

«Διαπιστώσαμε», πρόσθεσε ο υπουργός, «από κοντά την άρτια επιχειρησιακή ικανότητα, το εξαιρετικό επίπεδο εκπαίδευσης στοιχείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των πέντε χωρών, που με αυτό τον τρόπο έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν μια πιο στενή και πιο οργανωμένη στρατιωτική συνεργασία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.