ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «διπλά βιβλία» συνταράζουν την κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός «εμφύλιος», οι διαρροές και... οι ηχογραφήσεις

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς παρότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διαψεύδει επιμόνως κάθε πτυχή των καταγγελιών περί «διπλοεγγραφών» των κρουσμάτων κορωνοϊού, το θέμα έχει στεριώσει για τα καλά στην επικαιρότητα και τον δημόσιο διάλογο, ενώ οι παρενέργειες διαδέχονται η μία την άλλη.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές δεν κρύβουν την ενόχληση του πρωθυπουργού –και, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεξάγει έρευνα εντός του πρωθυπουργικού επιτελείου, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ήταν ο υπεύθυνος της διπλής «διαρροής» την περασμένη Κυριακή, στο «Βήμα» και την «Δημοκρατία». Εξάλλου, έπειτα από την εισαγγελική παραγγελία για έρευνα των αποκαλύψεων, το μόνο βέβαιο είναι ότι η συζήτηση δεν τελειώνει εδώ. Παραλλήλως, παρά τις επίμονες διαψεύσεις, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι κάτι... σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας: είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό που διέψευδε ως «fakenews» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την περασμένη Κυριακή, παραδέχθηκε χθες ότι... αποτελεί «υποσύστημα» καταγραφής κρουσμάτων.

Νέες αποκαλύψεις

Συν τοις άλλοις, η μία εκ των δύο εφημερίδων (συγκεκριμένα, η «Δημοκρατία») επανήλθε στις αποκαλύψεις της, δημοσιεύοντας χθες έγγραφα και συμβάσεις, που δείχνουν τη σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρία για την δημιουργία δεύτερου, παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων πέρα από εκείνο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) που παραμένει επίσης σε λειτουργία. Πέραν αυτού, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «το ένα από τα κυβερνητικά στρατόπεδα έχει ηχογραφήσει κρυφά συνομιλίες με υπουργούς και άλλους παράγοντες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα εάν και όπου χρειαστεί». Και, μπορεί και αυτό το στοιχείο του δημοσιεύματος να διαψεύδεται, όμως ταυτοχρόνως καταγράφεται μία νευρικότητα από διάφορους πρωταγωνιστές και συναρμόδιους στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης...

Εμφύλιος

Όπως και να έχει, είτε υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά είτε δεν υπάρχει, η υπόθεση έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Τα μέτωπα στη διαχείριση της κρίσης είναι γνωστά: από τη μία πλευρά υπάρχει ο πόλος Κικίλια-Αρκουμανέα και από την άλλη το δίδυμο Χαρδαλιά-Τσιόδρα. Πληροφορίες από το παρασκήνιο θέλουν τα δύο «στρατόπεδα» να έχουν διαφωνήσει ουκ ολίγες φορές, ενώ αρκετοί εξηγούν την παρατεταμένη σιωπή του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας επικαλούμενοι αυτές τις διαφωνίες, αλλά και την απροθυμία του να «πάρει πάνω του» πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί.
Ταυτοχρόνως, οργιάζουν οι φήμες και τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ψάχνει... «Ιφιγένεια» για να τής φορτώσει την αποτυχημένη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, σε μία προφανή προσπάθεια να στεγανοποιηθεί και να προστατευθεί το πρωθυπουργικό προφίλ και να μην φτάσουν ως το Μέγαρο Μαξίμου τα βέλη της κριτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.