Neo

«Ο Παπανδρέου είπε το αυτονόητο», ή αλλιώς «πώς διαβάζουν τον Γιώργο στον ΣΥΡΙΖΑ»...

Μπορεί να είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι από τους πολιτικούς που μιλάνε με υπονοούμενα ή μέσω σεναρίων και διαρροών, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ «διαβάζουν» με πολύ θετικό τρόπο όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός για την ανάγκη «προοδευτικών μετώπων». Είναι ενδεικτικά όσα είπε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews» ο τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Ζαχαριάδης, που δεν μάσησε τα λόγια του: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε το αυτονόητο. Μακάρι να το λένε όλο και περισσότεροι μέσα στο ΚΙΝΑΛ και στην ευρύτερη Κεντροαριστερά. Tο περίεργo δεν είναι αυτό που είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, αλλά αυτό που δεν λένε όλοι όσοι μεγάλωσαν και πορεύτηκαν σε άλλες εποχές με το σύνθημα και το περιεχόμενο «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Αυτό, όπως όλοι θυμούνται, δεν ήταν σύνθημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του Συνασπισμού», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ζαχαριάδης, για να προσθέσει με νόημα: «Η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που το επιθυμούν σε Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας εδώ και πολύ καιρό. Ήδη από το 2016, είχαμε μιλήσει για τον στόχο των προοδευτικών συγκλίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι το οποίο προωθήσαμε με συνέπεια και μεγάλη προσπάθεια τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε στο «άνοιγμα» και τη διεύρυνση από το 2018». «Θυμίζω ότι μετά το βράδυ των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κατεύθυνση που επιβεβαιώθηκε και στις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων μας. Η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση είναι διαρκής και η στόχευση παραμένει η ίδια: Να διαμορφώσουμε μια μεγάλη, πλατιά προοδευτική συμμαχία για να πάμε τη χώρα μπροστά σε μια νέα πορεία. Συνεχίζουμε σε αυτό μονοπάτι και είμαστε ανοιχτοί σε μια τέτοια προοπτική. Μπορούμε να συναντηθούμε με όλες τις δυνάμεις που θέλουν το ίδιο. Το έχει ανάγκη η Ελλάδα και γρήγορα», υπογράμμισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, για να καταλήξει ως εξής: «Το 2020 δεν είναι 2010. Η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικές συγκλίσεις και προοδευτικές προγραμματικές επεξεργασίες. Όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας από αυτή την δύσκολη δεκαετία. Η ηγεμονία των δεξιών πολιτικών και η δεξιά διακυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία. Όπως συνέβη και το 2009».

12 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Aza 9:51 29/12/2020

    Μνήμη χρυσόψαρου, το 12-14 το ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα Παπανδρέου κυβέρνησε με τον Σαμάρα… όσο για προδοσίες Σημιτης, Βενιζέλος, Χρυσοχοιδης, Διαμαντοπουλου, Μενδώνη… κλπ.. Αδιανόητο!!! Αλλά προετοιμαζόταν από πολύ καιρό αυτή η μεταστροφή!! Προφανώς ο Καραμανλής είναι το κόκκινο πανί για τον προοδευτικό χώρο… διέλυσε και οδήγησε την Ελλάδα σε ότι ζήσαμε την περασμένη δεκαετία 2010-20.. ούτε ο Γιώργος τον πείραξε.. θες από πολιτική γαλαντομία, θες επειδή δεν υπήρχε χρόνος, θες επειδή πιεστικέ.. ενδεχομένως και ο Τσιπρας να λειτούργησε όμοια… όμως οίκοι συνειδητοποίησαν τον πέρασμα του.. και τελικά τι άφησε πίσω.. και συγκεκριμένα ο Αλέξης πως τον άδειασε το τελευταίο εξάμηνο πριν τις εκλογές του 2019… Παρελθόν όλα αυτά.. όμως έγιναν λάθη.. σαφώς και το Πινοσέτ είναι λάθος και μάλιστα από έναν όμορο πολιτικά χώρο.. αλλά πλέον το γινάτι βγάζει μάτι.. και κυβερνούν οι αλήτες Μητσοτάκης Σημιτης… ο προοδευτικός χώρος δε θα περιμένει άλλο..

  2. Κώστας 7:58 29/12/2020

    Γνωστός κοπρίτης και κηφήνας της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης από το πρωί ξημεροβραδιάζεται στα καφέ και στα μπεργκεράδικα του Συντάγματος. Αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ, καθάρματα. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά. Στο Βίτσι και στο Γράμο, σας βάλαμε στην άμμο.

  3. Να γιατί ο τομεάρχης προπαγάνδας και εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ,
    FEMAZAXΑΡΙΑΔΗΣ ,
    άρχισε τα ΞΕΡΑΤΑ του περί δήθεν προοδευτικού μετόπου και γραμμής του συνθήματος
    “ ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά “ .
    Έπιασε στο βρομερό του στόμα και τον πρώην πρωθυπουργό μας Γιώργο Παπανδρέου για να εξηγήσει τάχα μου την μέχρι τώρα σταθερή του στάση στους αγώνες της πραγματικής Σοσιαλδημοκρατίας !
    Eσύ θα μας το πεις άνθρωπε μου αυτό;
    Το ξέρουμε πολύ καλά από τα απτά Παραδείγματα του , τους συμβολισμούς και όλο του το φέρσιμο , στην αρχηγία της παράταξης , αλλά και στα μετεριζια του από τα οποία δεν έχει πάψει ούτε λεπτό να Αγωνίζεται !
    Κολοτούμπα λοιπόν κύριε προπαγανδιστή Ζαχαριάδη , από το “Γεμανοτσολιας και ΠΙΝΟΣΕΤ “ ;
    Ο λαός σήμερα , κύριε μου ,
    δεν ξεχνά τι έγινε με την ΠΦΑ διακυβέρνηση των ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ και τι γίνεται τώρα με τις προδοσίες των Ραγκούση , Ξενογιαννακοπουλου , Σπρίντζη , Σκουρλέτη και των άλλων γυρολόγων που θέλουν σήμερα να αναστήσουν ένα πεθαμένο κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την σημερινή Συμμορία του αρχιδεξιου ΤΣΙΠΡΑ.
    Τέρμα λοιπόν στον Κωστακαραμανλησμό της δεξιάς του άβουλου σε αυτό το ζήτημα Κυριάκου α Μητσοτάκη ,
    και αυτον που παίζει για χρόνια ο Τσίπρας μας με τα λαμόγια του σαν τον μπάρμπα -Αλεκο Φλαμπουράρη !

  4. FEMA 16:30 28/12/2020

    ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ,ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΕΤΣΙ.
    ΕΚΕΙΝΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ,ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΣ
    ΑΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ,ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ,ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ.
    Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ.
    ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

  5. Aza 15:54 28/12/2020

    Το ριζοσπαστικό ΠΑΣΟΚ έπαψε το 1995 όταν ο Ανδρέας ξεκίνησε το ταξίδι χωρίς επιστροφή με τη νοσηλεία του… η συνέχεια γνωστή.. καταλήξαμε να κυβερνούν Μητσοτάκης και Σημίτης μαζί.. ο Γιώργος πλέον το συνειδητοποιεί, θα αφήσει παρακαταθήκη υστεροφημία για τη προοδευτική παράταξη αν συνεισφέρει στην επανένωση της.. όλοι οφείλουν συγνώμη στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης, η μνήμη της, η δύναμη της συγχωρεί.. φωνές με εμπάθεια και γινάτι δε χωρούν.. ο Γιώργος και ο Αλέξης το γνωρίζουν.. ο καιρός έφτασε… ποιοι είναι αυτοί και γιατί αντιδρούν.. στην επανένωση αναρωτήθηκε κανείς.. άνθρωποι του Σημίτη-Βενιζέλου, άνθρωποι τύπου Σκουρλέτη,

  6. FEMA 15:25 28/12/2020

    ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ?–ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ !!!

  7. οκ 14:49 28/12/2020

    ο τσίπρας είναι σταλινικός – έχει τόση σχέση με τη δημοκρατική παράταξη όσο ο μπιν λάντεν με το διαφωτισμό.

    επιπλέον είναι αγράμματος, σε αντίθεση με όλους τους ηγέτες της δημοκρατικής παράταξης από την εποχή του Τρικούπη εως κι τον ΓΑΠ…

  8. FEMA 14:28 28/12/2020

    ΤΟ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ!!!

    ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ !!!

    ΕΧΕΤΕ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΗΓΕΣΙΑ (ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ) !!!

    ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ –ΕΩΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ !!

    Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ !!!

    Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!

    Η ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΤΙΠΟΤΑ !!

    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ—ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ !!!!

    ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ–ΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΣΟΚ !!

  9. οκ 13:28 28/12/2020

    Καμαριέρες της πολιτικής είναι η αγράμματη Νοτοπούλου, η κυνική Αχτσιόγλου (που πέταξε το ταγάρι κι έβαλε τα gucci) κι η φυσικά η απίθανη Τασία …

  10. FEMA 12:16 28/12/2020

    ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ–ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΩ—ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ

    ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΗΠΙΕ ΜΕ ΨΑΡΙΑΝΟ !!!

    ΣΤΟΝ -οκ- ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ !!

    ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ !!

  11. οκ 11:27 28/12/2020

    πρώτα να ζητήσουν συγγνώμη για το πινοσέτ κι τα άλλα που του έσερναν τότε, κι μετά συζητάμε…

  12. Θ.Τ. 11:18 28/12/2020

    » . . . όλοι – λέει – έχουν βγάλει τα συμπεράσματά μας . . . «. Ακουσον ! άλουσν ! ! ! Ουτε στο ΚινΑλ – εκτός των λίγων αντιπελατειακών – και πολύυυυυ περισσότερο στο τσιπριστάν. Οσο γιά την δεξιά και τα «αριστερά» αντίγραφά της, ΑΥΤΗ δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.