ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύντομα ανοίγουν κομμωτήρια

Πέτσας: Απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου για άρση του lockdown

Την παράταση του lockdown και μετά τις 7 Δεκεμβρίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών ενώ την ίδια στιγμή, σημείωσε, αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος Ιουνίου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Άνοιγμα κομμωτηρίων σύντομα

Ερωτηθείς για το αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι ακόμη δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι ακόμη είναι υπό εξέταση η σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση ενώ άφησε "παράθυρο" να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια.
Στο τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Δεν αποκλείεται την Παρασκευή ο πρωθυπουργός με τηλεοπτικό του μήνυμα να αναφερθεί στους λόγους που οδήγησαν τους ειδικούς να εισηγηθούν την χρονική επέκταση της καραντίνας αλλά και να περιγράψει τον οδικό χάρτη για την σταδιακή έξοδο η οποία θα γίνει με μεγάλη προσοχή και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. "Όλοι είμαστε επιφυλακτικοί γιατί ακόμη υπάρχει η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας που μας έχει ταλανίσει και έχω δει πολλές εκπλήξεις με τον συγκεκριμένο ιό" είπε στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Όλα δείχνουν πως πρώτα θα ανοίξει το λιανεμπόριο, με έμφαση στα εποχικά είδη λόγω των Χριστουγέννων, τα κομμωτήρια, αλλά και τα καταστήματα παιχνιδιών. Στόχος της κυβέρνησης με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, εκτός από την οικονομία, είναι και για ψυχολογικού λόγους καθώς αντιλαμβάνεται την κόπωση της κοινωνίας μετά από δύο lockdown.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.