ΕΛΛΑΔΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι

Πώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά: Ρεβεγιόν με SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας και έως 9 άτομα στο τραπέζι

Πρωτοχρονιά με περιορισμούς αντίστοιχους με αυτούς των Χριστουγέννων θα κάνουν οι Έλληνες φέτος σε όλη την επικράτεια. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να χαλαρώσουν καθώς το ρεβεγιόν θα γίνει με sms, "πλαφόν" ατόμων στο γιορτινό τραπέζι, απαγόρευση κυκλοφορίας και σαρωτικούς ελέγχους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι προκειμένου να γιορτάσουν το νέο έτος, στέλνοντας sms με τον κωδικό 6 στο 13033 και αντίστοιχο μήνυμα για την επιστροφή στην οικία τους.

Παράλληλα, από σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, από τις δέκα το βράδυ έως τις πέντε το πρωί, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία, με εξαιρέσεις για λόγους υγείας, εργασίας και βόλτας οικόσιτου ζώου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται στους δρόμους.

Σαρωτικοί έλεγχοι - Επί ποδός 10.000 αστυνομικοί - "Τσουχτερά" πρόστιμα

Στο πλαίσιο αυτό, περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά, με στόχο την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Τα περιοριστικά μέτρα θα είναι ανάλογα με αυτά των Χριστουγέννων, αλλά οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται θα είναι εντατικότεροι.

Η ΕΛΑΣ θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ελέγχους που θα διενεργηθούν σε πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Η αστυνομία θα μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετά από καταγγελία, ενώ για τυχόν παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ.

Με το σταγονόμετρο οι πιστοί στις εκκλησίες

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σημειώνεται, ότι οι επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι οι εξής:

- Ενα άτομο ανά 15 τετραγωνικά,

- Δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των πιστών

- Μέχρι 25 άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες.

Διευκρινίζεται, ότι η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6 στο 13033.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.