ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητό κοτόπουλο με μπίρα, πατάτες και κεφαλοτύρι

Το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο μπορεί να γίνει ακόμη πιο νόστιμο αν το ψήσουμε μέσα σε μπίρα και προσθέσουμε μέσα και κάποιο τυρί!

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
Έτοιμο σε: 1:45'

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουτάκι μπίρα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
150γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Λιώνετε τη μία σκελίδα σκόρδο και την ανακατεύετε με 2 κουταλιές μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα αλείφετε με το μείγμα της μουστάρδας.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το υπόλοιπο σκόρδο, την υπόλοιπη μουστάρδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις απλώνετε σε ταψάκι. Τοποθετείτε από πάνω τα μπούτια του κοτόπουλου.

Πασπαλίζετε με φυλλαράκια δεντρολίβανου, περιχύνετε με λίγη από την μπίρα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζετε, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας τα μπούτια και ανακατεύοντας τις πατάτες όποτε είναι απαραίτητο.

Πηγή: protothema.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.