ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΥΠΕΞ για την απώλεια του Πολ Σαρμπάνη

Τη βαθιά λύπη του για την απώλεια του πρώην γερουσιαστή και επιφανέστατου στελέχους της ελληνικής ομογένειας για πολλές δεκαετίες, Πωλ Σαρμπάνη (Paul Sarbanes), εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του.

«Ο Πωλ Σαρμπάνης στη μακρά του θητεία στο Αμερικανικό Κογκρέσο, πρώτα ως Βουλευτής και στη συνέχεια ως Γερουσιαστής, υπηρέτησε με σθένος και αυταπάρνηση την πατρίδα του. Παράλληλα πρωτοστάτησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση των αξιών και των θέσεων του ανά τον κόσμο ελληνισμού», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Συγκρατείται ιδιαίτερα ο αγώνας που έδωσε για την επιβολή εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία μετά την εισβολή στην Κύπρο», προσθέτει.

«Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Πωλ Σαρμπάνης πέθανε σε ηλικία 87 ετών. Υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του Ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Την είδηση του θανάτου του την ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

Ο ΠΟλ Σαρμπάνης υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.