ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Δήμο Αθηναίων

Σειρά παρεμβάσεων για την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην πόλη

Το σχέδιο που υλοποιεί για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη και την ισότιμη συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, μεταξύ των παρεμβάσεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα ήταν περισσότερες ράμπες αναπήρων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με σήμανση στους δρόμους και τα δημοτικά πάρκινγκ, υποστηρικτικές υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, αλλά και αναβάθμιση των αθλητικών δομών με εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση τους σε αυτά.

Ειδικότερα, ο Δήμος Αθηναίων τον περασμένο χρόνο προχώρησε στις εξής παρεμβάσεις:

- Ένα μεγάλο σχέδιο εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του συνόλου των πεζοδρομίων της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος, η βελτίωση της βατότητάς τους, η δημιουργία και επισκευή ραμπών ΑμεΑ, αλλά και η αφαίρεση εμποδίων, ώστε οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να μετακινούνται ανεμπόδιστα σε κάθε σημείο της πόλης.

- Τοποθετήθηκε ειδική σήμανση στις ράμπες του Δήμου Αθηναίων, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωτεύουσα. Έχουν ήδη σημανθεί πάνω από 200 σημεία και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.

- Δημιουργήθηκαν 22 νέες θέσεις στάθμευσης, με προδιαγραφές για οχήματα ΑμεΑ σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, που διευκολύνουν την απρόσκοπτη μετακίνηση στον αστικό ιστό.

- Τα κολυμβητήρια Γουδή και Κολοκυνθούς εξοπλίστηκαν με αναβατόρια τελευταίας τεχνολογίας καθώς και με δύο καινούργια αναπηρικά αμαξίδια, εξασφαλίζοντας στα ΑμεΑ γρήγορη, εύκολη και ασφαλή είσοδο και έξοδο στην κολυμβητική δεξαμενή.

- Ένα πακέτο τεχνολογιών ακουστικής προσβασιμότητας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών με δυσκολία ακοής, έχει τεθεί σε λειτουργία στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων από τον Ιούλιο, ενισχύοντας την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο κοινωνικός αποκλεισμός των πολιτών που ζουν με δυσκολίες και αναπηρίες.

- Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψαν τον Ιούλιο πρωτόκολλο συνεργασίας, για την εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της διαβίωσης των ΑμεΑ στην πόλη.

«Ο σεβασμός στο δικαίωμα για πρόσβαση και ποιότητα ζωής, κατακτάται μόνο με πράξεις. Για κάθε ράμπα, για κάθε έργο που έχει αυτόν το στόχο, κάνουμε ένα βήμα για την Αθήνα που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους της. Για μία Αθήνα που σταματά να ανέχεται τις εξαιρέσεις» τονίζει σε δήλωσή του για την σημερινή μέρα ο κ. Μπακογιάννης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.