ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Τ. Θεοδωρικάκος: Κατοχυρώνουμε την αξιοκρατία στις προσλήψεις στο Δημόσιο

Με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, κατοχυρώνουμε την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, δίνοντας κίνητρο στα νέα παιδιά, που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια στο εξωτερικό, να επιστρέψουν και να εργαστούν στην πατρίδα μας, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στον τ/σ "Σκάι".

«Με το νομοσχέδιο, το οποίο, αύριο, ξεκινάει να συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής και θα ψηφιστεί στις αρχές του 2021, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την αξιοκρατία στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, ενισχύοντας περαιτέρω και αναβαθμίζοντας το ρόλο του ΑΣΕΠ. Τώρα, κατοχυρώνουμε κάτι, το οποίο αποτελεί ελπίδα για όλους τους ανθρώπους, αλλά ιδίως για τη νέα γενιά, για τα νέα παιδιά που έφυγαν από την πατρίδα, γιατί πίστευαν ότι εδώ δεν μπορεί να υπάρξει αξιοκρατία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως στόχος του υπουργείου είναι να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση στο ελληνικό Δημόσιο, προσθέτοντας πως γι' αυτό το σκοπό, θα πραγματοποιείται πανελλήνιος, γραπτός διαγωνισμός γνώσεων και δεξιοτήτων για την πλήρωση των θέσεων που θα αφορούν στις προγραμματισμένες προσλήψεις.

Αναφερόμενος στις γιορτές κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, προτρέποντας: «Πρέπει όλοι να κινηθούμε έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής». Τόνισε επίσης την ανάγκη «όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κορονοϊό, καθώς αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών την περίοδο της πανδημίας, ανέφερε πως μέσα στο 2020 έδωσε 550 εκατ. ευρώ έκτακτη οικονομική στήριξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να καλυφθούν οι απώλειες εσόδων των Δήμων (π.χ. από το μηδενισμό των δημοτικών τελών, το διάστημα που τα καταστήματα είναι κλειστά) και για να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους, με σοβαρές παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία που εφαρμόζεται στο Δημόσιο για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι τα μέτρα εξελίσσονται κανονικά και η τηλεργασία φτάνει στο 40% επί του συνόλου του προσωπικού, ενώ οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.