ΕΛΛΑΔΑ

Τζον Φαν΄τ Σιπ: Θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση

Συνέντευξη του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Φαν΄τ Σιπ φιλοξένησε η ολλανδική ιστοσελίδα ad.nl, στην οποία ο παλαίμαχος διεθνής αναφέρθηκε στην εμπειρία που βιώνει ως εκλέκτορας του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Φαν΄τ Σιπ ρωτήθηκε για την περιπέτειά του με την Covid-19. «Είχα ήπια συμπτώματα. Ήμουν σε καραντίνα στην Αθήνα για λίγο. Κανείς δεν θα ταξιδέψει στην Ελβετία για την κλήρωση του Μουντιάλ. Είναι εντάξει και online», απάντησε.

Για την επικείμενη κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 ανέφερε ότι «δεν έχουμε προτίμηση για τους αντιπάλους μας. Δεν με νοιάζει εάν θα είναι η Ολλανδία, η Ισπανία ή κάποια ομάδα τέτοιου επιπέδου».

Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε πως τουλάχιστον μια ομάδα θα είναι από το κορυφαίο επίπεδο. Ας ελπίζουμε από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας δεν θα είναι κάποιος πολύ δυνατός αντίπαλος, ώστε τουλάχιστον να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση μέσω των πλέι οφ.

Η Ελλάδα απέτυχε να προκριθεί στα τελικά του Euro και γνωρίζετε πως είναι ακόμη πιο δύσκολο να προκριθεί στο Μουντιάλ, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Ερωτηθείς για την κατάσταση που βρήκε όταν ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας, απάντησε ότι «αρχικά έπρεπε να απαλλαγούμε από την γκρίνια γύρω από την ομάδα. Υπήρχε γκρίνια και από τους οπαδούς, αλλά και στην ομοσπονδία.

Δεν ήταν καλή ατμόσφαιρα εντός της ομάδας. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα αποδώσει. Έπρεπε να προχωρήσουμε σε φρεσκάρισμα και ανανέωση. Το κάναμε αυτό. Μετά ήρθε μια περίοδος με τον κορονοϊό, που δεν βοήθησε ασφαλώς. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Όσο για την αποτυχία να κατακτήσει η Ελλάδα την πρώτη θέση στο Nations League; «Ήταν κρίμα, από τη στιγμή που τα στατιστικά μας έδειχναν πως θα έπρεπε να κερδίσουμε εκείνο το ματς. Ήμασταν ανώτεροι, αλλά δεν σκοράραμε.

Το ίδιο συνέβη νωρίτερα και με το Κόσοβο, όπου χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Το κέρδος είναι πως ο κόσμος άρχισε να πιστεύει στην προσέγγισή μας, αλλά χρειάζεται υπομονή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.