ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές ομορφιάς του πλαστικού χειρουργού Αθανάσιου Χριστόπουλου

5 Μύθοι για την Πλαστική Χειρουργική

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι που διαδίδονται σχετικά με τον “αστραφτερό κόσμο” της πλαστικής χειρουργικής. Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι; Είναι απλώς «μύθοι» ή κρύβουν και αλήθεια μέσα τους;

1. Αυτοί που πραγματοποιούν πλαστικές επεμβάσεις είναι οι πλούσιοι και οι διάσημοι
Οι πλούσιοι και διάσημοι είναι περίπου μόλις το 2% του πληθυσμού. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ασθενείς που επισκέπτονται τους πλαστικούς χειρουργούς δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Το κόστος της πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα είναι πια σε λογικά πλαίσια και προσεγγίσιμο από πολλούς. Το κατώφλι των πλαστικών χειρουργών περνά ο μέσος άνδρας ή γυναίκα που επιθυμεί να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση, να αυξήσει την αυτοπεποίθησή και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής.

2. Η πλαστική χειρουργική αφορά μόνο τις γυναίκες
Ανέκαθεν οι γυναίκες είναι τακτικές επισκέπτριες στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών. Όμως, τα τελευταία χρόνια αυξάνει θεαματικά ο αριθμός των ανδρών που εμπιστεύονται τη βελτίωση της εμφάνισής τους σε έναν πλαστικό χειρουργό. Μη επεμβατικές διαδικασίες όπως το botox και οι θεραπείες laser, αλλά και επεμβατικές διαδικασίες όπως η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική, η μεταμόσχευση μαλλιών και η ρινοπλαστική είναι δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις στους άνδρες, που ζητούν ανανεωμένη εμφάνιση για να είναι σύγχρονοι και να έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο εργασιακό περιβάλλον.

3. Η πλαστική χειρουργική σχετίζεται μόνο με την ομορφιά
Τα “φώτα” πέφτουν στις επεμβάσεις αυξητικής στήθους, στο botox και στο lifting. Όμως η πλαστική χειρουργική περιλαμβάνει μεγάλο εύρος διαδικασιών όπως διόρθωση γενετικών ανωμαλιών, εγκαύματα, αποκατάσταση στήθους λόγω μαστεκτομής, διόρθωση ανισομαστίας λόγω συνδρόμου Poland, κ.α.

4. Η πλαστική επέμβαση δεν αφήνει ποτέ σημάδια
Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις αφήνουν έστω και ένα πολύ μικρό σημάδι. Εναπόκειται στην επιστημονική κατάρτιση και στην τεχνική ικανότητα του πλαστικού χειρουργού να “κρύψει” το σημάδι αυτό, κάνοντάς το πρακτικά “αόρατο” όσο αυτό είναι δυνατόν κατά περίπτωση.

5. Μια επέμβαση πλαστικής κρατά για πάντα
Η διαδικασία της γήρανσης δεν μπορεί να αρθεί. Μπορεί μεν ο πλαστικός χειρουργός να “γυρίζει το ρολόι πίσω” αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και να το σταματήσει. Η συνολική υγεία του ασθενή, οι καθημερινές του συνήθειες και ο τρόπος ζωής του επηρεάζουν τη διάρκεια του αποτελέσματος.

* Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος είναι πλαστικός χειρουργός, Διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής «Αισθητική Ανάπλαση» κι Επιστημονικός Διευθυντής του Advanced Plastic Surgery & Laser Clinic στο Dubai. Περισσότερες πληροφορίες στο site: www.athanasioschristopoulos.com email: [email protected] tel: 2106985678

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.