ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ: Σιμάνσκι ο 15ος, Ραντόνια ο 30ος

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στο χθεσινό (20/1) 2-0 επί του Απόλλωνα και έγινε ο 15ος παίκτης της ΑΕΚ που «βλέπει δίχτυα» στη διάρκεια της σεζόν.

Η επιθετική πολυφωνία είναι βασικό στοιχείο της Ένωσης στις δύο τελευταίες αγωνιστικές περιόδους. Κατά την περσινή σεζόν δημιουργήθηκε το ρεκόρ των 18 διαφορετικών σκόρερ, το οποίο υπάρχει ίσως καταρριφθεί φέτος, αφού στον κύκλο αυτό δεν έχουν προστεθεί αρκετοί παίκτες που βρίσκονται στο βασικό rotation όπως ο Αλμπάνης, ο Τσιγκρίνσκι και οι ακραίοι μπακ Μπακάκης, Ινσούα, Λόπες.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Ανσαριφάρντ με εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ακολουθούν οι Λιβάγια, Ολιβέιρα με 5, ενώ 4 έχει ο Λιβάι Γκαρσία, από τρία οι Τάνκοβιτς, Σιμόες και από δύο οι Μάνταλος, Γαλανόπουλος. Μία φορά έχουν σκοράρει οι Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Νεντελτσεάρου, Σάκχοφ, Μαχαίρας, Βασιλαντωνόπουλος και ο Μπράιτ Ενομπακάρε που ήδη αποτελεί παρελθόν.

Παράλληλα, στο χθεσινό ματς κυπέλλου ο 19χρονος Βεντάντ Ραντόνια πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και έγινε ο 30ος ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιείται από την ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σε σύνολο 26 αγώνων όλων των διοργανώσεων, πρώτοι σε συμμετοχές είναι ο Μάρκο Λιβάγια και ο Πέτρος Μάνταλος με 24, ακολουθούν ο Ανσαριφάρντ και ο Σάκχοφ με 23, ο Ολιβέιρα με 22 και οι Σβάρνας, Τσιντώτας με 21. Έτσι οι μόνοι που δεν έχουν πάρει ακόμα συμμετοχή και παραμένουν στην ΑΕΚ είναι οι Χριστόπουλος, Σαρδέλης και οι δυο τερματοφύλακες, Θεοχάρης και Χατζηεμμανουήλ.

* Ρεπό έχουν σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ. Στα Σπάτα, ωστόσο, θα πάνε οι τραυματίες Ανσαριφάρντ, Κρίστιτσιτς, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου και Μιτάι για να συνεχίσουν τα προγράμματά τους. Κάποιοι από τους πρώτους τέσσερις θα προλάβουν το ντέρμπι της Κυριακής (24/1, 19:30) με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στον Ανσαριφάρντ και τον Τσιγκρίνσκι που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες. Ίσως προλάβει και ο Κρίστιτσιτς, πιο δύσκολα ο Νεντελτσεάρου, αργεί ακόμα ο Μιτάι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.