ΕΛΛΑΔΑ

Άδειοι οι δρόμοι στο κέντρο

«Φρούριο» η Αθήνα την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας δεν θύμιζαν σε τίποτα προηγούμενα χρόνια - Η Αθήνα έμοιαζε με «έρημη» πόλη από την καθολική απαγόρευση μετά τις 22:00 και τους σαρωτικούς ελέγχους στους δρόμους

Την πιο παράξενη παραμονή Πρωτοχρονιάς ζήσαμε εχθές, 31η Δεκεμβρίου 2020 λόγω των αυστηρών μέτρων που ήταν σε ισχύ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Αθήνα έμοιαζε με «έρημη» πόλη από την καθολική απαγόρευση μετά τις 22:00 και τους σαρωτικούς ελέγχους στους δρόμους.

Το μόνο που έμεινε να θυμίζει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών ήταν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και στολίδια. Οι δρόμοι ήταν άδειοι μετά τις 22:00, ενώ κυκλοφορούν μόνο όσοι επιστρέφουν στα σπίτια τους από την εργασία τους.

Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στήθηκαν περισσότερα από 30 μπλόκα τα οποία ήταν «ενισχυμένα». Μάλιστα άλλα πέντε μπλόκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικούς άξονες της Αττικής, ειδικά μετά τις 22.00. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ εφάρμοσε αντίστοιχη πρακτική και τις προηγούμενες ημέρες. Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν ελέγχους ακόμα και σε γειτονιές θέλοντας να προλάβουν περιπτώσεις κορωνο-ρεβεγιόν.

Σημειώνεται πως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπισούν όσους επέλεξαν τη διανυκτέρευση σε κάποιο φιλικό ή οικείο σπίτι το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου έως και τις 07.00.

Περισσότεροι απο 4.000 αστυνομικοί επιφορτίστηκαν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο πιο αυστηρό απο αυτό των Χριστουγέννων. Ακόμη και σερφάρισμα στο διαδίκτυο και τις αναρτήσεις στα social media περιλαμβανόταν στον σχεδιασμό της Αστυνομίας προκειμένου να έχουν εικόνα για καλέσματα σε μυστικά ρεβεγιόν.

Στο μεταξύ από το απόγευμα της Πέμπτης κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ οι αρμόδιοι προχώρησαν στο κλείσιμο έξι σταθμών του Μετρό (γραμμές 1,2,3) .Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, πρόκειται για τους σταθμούς «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μοναστηράκι» και «Ακρόπολη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.