ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ

Γ. Μαρίνος: Η κυβέρνηση υλοποιεί τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών ενώσεων

«Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης καθώς και η οριοθέτηση των άλλων θαλάσσιων ζωνών, της υφαλοκρηπίδας, της ΑΟΖ, είναι μέρος της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και τη γεωστρατηγική τής αναβάθμισης αλλά και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, τις ενεργειακές και άλλες στοχεύσεις», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος που δήλωσε "παρών", επί της αρχής του σχεδίου νόμου.

«Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ισχυροποίησαν τις στρατιωτικοπολιτικές σχέσεις με το Ισραήλ, που σκοτώνει τον παλαιστινιακό λαό και πρωτοστατεί στις απειλές κατά του ιρανικού και των άλλων λαών της περιοχής», είπε ο κ. Μαρίνος και προσέθεσε ότι «ισχυροποιούνται και οι σχέσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, με κράτη δηλαδή που είναι μπλεγμένα σε ανταγωνισμούς και πολέμους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι όλα τα κόμματα έχουν ανακηρύξει σε θεματοφύλακες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αυτούς «που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία».

«Η κυβερνητική απόφαση για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην περιοχή του Ιονίου πελάγους, προβλήθηκε με υπερβολή από την κυβέρνηση, με αιχμή τα περί αύξησης της ελληνικής επικράτειας. Οι πανηγυρισμοί είναι αβάσιμοι», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και παρατήρησε: «Με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επεκτάθηκε μέχρι σήμερα η ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη, σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας και το σχετικό νόμο του 1995».

Ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε και στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών. «Δεν υπάρχει έδαφος για τον εξωραϊσμό τους. Ο προσανατολισμός της τουρκικής κυβέρνησης για συζήτηση εφ' όλης της ύλης, οι θέσεις που έχουν τεθεί περί αναλογικότητας, στοχεύουν σε μειωμένα δικαιώματα στα νησιά, και σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ διαμορφώνουν οδυνηρούς όρους και παραμένει αναπάντητο τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ και προειδοποίησε ότι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων είναι μεγάλες γιατί χρησιμοποιούν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης ως απάντηση στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και της τουρκικής κυβέρνησης.

«Κινείστε σε ένα φαύλο κύκλο. Γνωρίζετε ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σε ένα τμήμα της επικράτειας, μπορεί να ερμηνευθεί, από την πλευρά της Τουρκίας και όχι μόνο, ως αποδοχής, από την ελληνική πλευρά της ύπαρξης ειδικής περίπτωσης και γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο», είπε ο Γιώργος Μαρίνος που προσέθεσε: «Ο λαός έχει πολλά πειστήρια για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης και δεν πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στη συνθηματολογία σας, όπως και στη συνθηματολογία των άλλων κομμάτων, να διακρίνει τη στρατηγική τους σύμπλευση και να κλιμακώσει την πάλη του. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, από μόνη της, δεν μπορεί να υπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα. Τα βάσανά του θα συνεχιστούν».

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.