ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εντός των επόμενων εβδομάδων ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός των πλέον ευπαθών ομάδων

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων κατά του κορονοϊού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών της Γερμανίας Τόμας Μέρτενς, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι θα ήθελε η διαδικασία να είχε προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς.

«Θα ήμουν πιο ευτυχής αν προχωρούσαμε ταχύτερα, αλλά σχεδόν το περίμενα. Μου φαινόταν ανέφικτο μια τόσο μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού να τρέξει πραγματικά γρηγορότερα», δήλωσε ο κ. Μέρτενς στο ZDF και επέστησε την προσοχή στον εμβολιασμό των «πραγματικά ευπαθέστερων» πολιτών, οι οποίοι υπολογίζονται, όπως είπε, σε οκτώ εκατομμύρια. Αν αυτή η προσπάθεια κυλήσει οργανωμένα, εντός λίγων εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί για αυτούς ο εμβολιασμός και στις δύο φάσεις του, δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», μέχρι το Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί 532.878 εμβολιασμοί, αριθμός κατά 50.000 υψηλότερος από αυτόν της προηγούμενης μέρας. Το Μεκλεμβούργο-Πομερανία είναι μέχρι τώρα το κρατίδιο που κινείται γρηγορότερα, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Σαξονία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.