ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΟΜΠΡΕΛΑ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ..

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του προσπαθούν να τον αποκρυπτογραφήσουν, προκειμένου να προσαρμόσουν ανάλογα και την αντιπολιτευτική τους τακτική. "Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντάσσονται και σε σχέδιο πρόωρων εκλογών;", ήταν το πρώτο που τους απασχόλησε.Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να στήσει κάλπες το Φθινόπωρο του 2021. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αυτή τη γνώμη. Δεν αποκλείει όμως η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να προκύψει ως ανάγκη και όχι ως επιλογή του πρωθυπουργού. Έχοντας θητεύσει και αυτός στο ίδιο πόστο γνωρίζει ότι υπάρχει ένας βασικός κανόνας στη διακυβέρνηση: οι πρωθυπουργοί θα πρέπει να έχουν όλα τα σενάρια στο τραπέζι και ανάλογα με τη συγκυρία και τις καταστάσεις να μπορούν να επιλέξουν πότε τους συμφέρει να προσφύγουν στη λαϊκή ετυμηγορία. "Το πιθανότερο, και το λογικό, είναι ο Κυριάκος να θέλει να εξαντλήσει την τετραετία ή να κάνει εκλογές λίγους μήνες πριν τη λήξη της. Όμως μπορεί να αναγκαστεί να τις κάνει πιο γρήγορα αν οι κοινωνικές παρενέργειες από την πανδημία είναι καταστροφικές και τα πράγματα στην οικονομία και στα ελληνοτουρκικά εξελιχθούν άσχημα", λέει στους συνομιλητές του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκλογολογία, τα δύο πρώτα 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό, και μάλιστα από κυβερνητικές πηγές, ήταν κάτι μάλλον ευχάριστο για τον Αλέξη Τσίπρα. Εξυπηρετούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι τον πρωθυπουργό επειδή τον βοηθούσε να κρατήσει το κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, ενωμένο. Οι βουλευτές και τα στελέχη του Αλέξη, με τις εκλογές επί θύραις, είναι λογικό να σταματήσουν να τσακώνονται για το ...αριστερόμετρο στα οργανωτικά της Κουμουνδούρου και τη δοσολογία του ριζοσπαστισμού και του ρεαλισμού στο πρόγραμμα και τις συμμαχίες της. Κάτι που φάνηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, όπου παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις ύπηρξε τελικά σύμπτωση απόψεων στο κείμενο που κατέθεσε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Και στο οποίο γίνεται αναφορά από την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ μέχρι την πανδημία και τις επιπτώσεις της, τον ρόλο του κόμματος, την ευρωπαϊκή όψη της κρίσης, την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της κυβέρνησης και την αντιπολιτευτική τακτική, που σύμφωνα με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι "δομική, μαχητική, προγραμματική" και να επιδιώκεται "ο συντονισμός των δυνάμεων της προοδευτικής αντιπολίτευσης με στόχο μια μεγάλη πλειοψηφική κοινωνική συμμαχία".

Εκ παραλλήλου, η φιλολογία ό,τι μετά από μερικούς μήνες και πάντως το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 θα έχουμε εκλογές -και μάλιστα με το σύστημα της απλής αναλογικής- εκ των πραγμάτων λειτουργούσε διαλυτικά για την κυβέρνηση και την συνοχή της συμπολίτευσης αφού έθετε εν αμφιβόλω την κυβερνητική σταθερότητα. "Δυστυχώς για μας, το Μαξίμου κατάλαβε γρήγορα την παγίδα της εκλογολογίας και την έκοψε μαχαίρι", μάς λέει κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου, όπως παραδέχεται και υπουργός πρώτης γραμμής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, "θα ήταν πολιτικά ηλίθιο και εκλογικά αυτοκτονικό να συζητείται η πιθανότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία με την πανδημία του covid-19 να συνεχίζεται". Και όχι μόνον αυτό, αλλά "και να μην έχει δοθεί ακόμη η έγκριση για τα προγράμματα και τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης", συμπληρώνει υπουργός για πολλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ, που, εκ της θέσεως του γνωρίζει τους κανόνες της αγοράς, ενώ διαχειρίστηκε και πακτωλό κοινοτικών χρημάτων.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίως υποστηρίζει πως "οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κ. Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, την στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του", εν τούτοις η αλήθεια είναι ότι θα ήθελε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να αναδιοργανωθεί και να βελτιώσει την εικόνα του κόμματος στην κοινωνία, αλλά και στις δημοσκοπήσεις που συνεχίζουν να είναι αρνητικές για την Κουμουνδούρου. Ως εκ τούτου οι πλέον σοβαροί και νουνεχείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλουν πρόωρες εκλογές. Προτιμούν να τους δοθεί άνεση χρόνου για να κάνουν εκείνες τις προγραμματικές αναπροσαρμογές, τις πολιτικές συνεργασίες και τις οργανωτικές αλλαγές, που θα μετεξελίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς σε κύριο φορέα της λεγόμενης Προοδευτικής Παράταξης. Όμως και η αριστερή μειοψηφία δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Και ο λόγος είναι ότι "κάλπες, λόγω κυβερνητικής κατάρρευσης, σημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν κερδίσει τις εκλογές θα κληθεί να διαχειριστεί, όπως και το 2015, αρνητικές και εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, που όχι μόνον απέχουν από τις ιδέες της αριστεράς, αλλά και τον εντάσσουν οριστικά στις δυνάμεις του συστήματος".

Γίνουν δε γίνουν οι εκλογές, τελειώνει δε τελειώνει η πανδημία, οι εσωκομματικές ομάδες συνεχίζουν πάντως, στο παρασκήνιο, τον πόλεμο για οργανωτική και πολιτική επικράτηση. Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση, για να παρουσιάσει το μανιφέστο με τις θέσεις της, η νεοεμφανιζόμενη ΡΕΝΕ (Ριζοσπαστική ΕΝναλακτική Ενότητα) των Κοτσακά, Ρήγα, Σκορίνη και άλλων, που προέκυψε ως διάσπαση της Προεδρικής ομάδας των Παππά, Σπίρτζη, Πολλάκη, που είχε χθες διαδικτυακή ολομέλεια. Διεργασίες υπάρχουν και στην "αριστερή μειοψηφία". Η εμφάνιση της "Ομπρέλας" στην οποίαν συμμετέχουν οι "53", η τριάδα των Φίλη, Σκουρλέτη, Βούτση, οι "κεντριστές" των Βίτσα, Καλαμαρά και οι Παπαδημούλης, Πουλάκης που αποχώρησαν από την δεξιά τάση της προεδρικής πλειοψηφίας, είναι η hot είδηση των ημερών στον κομματικό μικρόκοσμο της Κουμουνδούρου. Εκτός από την αριστερή μειοψηφία, η "Ομπρέλα" φιλοδοξεί -τουλάχιστον στα εθνικά θέματα- να εκφράσει και τους σημιτικούς των πασοκογενών (Μπίστης, Λιάκος κ.α), ενώ οι πρωταγωνιστές της έχουν στόχο, όπως λένε, να καλύψουν όλες τις δυνάμεις που αφενός έχουν προβλήματα συγκατοίκησης με τους "πολλακιστές" του προεδρικού μπλοκ και αφετέρου επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αριστερό και διεθνιστικό πρόσημο και όχι κεντρώο και εθνολαϊκό.

Το μανιφέστο της "αριστερής ομπρέλας", το καλοσώρισε και ο Τσίπρας, όταν την παραμονή του Πολιτικού Συμβουλίου οι Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Βίτσας, Καλαμαρά και Παπαδημούλης, σε συνάντηση που είχαν μαζί του, του έδωσαν το κείμενο και τον ενημέρωσαν ότι δεν αποτελεί πράξη αμφισβήτησής του καθώς και ότι επιδίωξή τους δεν είναι ο οργανωτικός πόλεμος για να επικρατήσουν στο κόμμα, αλλά ο προγραμματικός διάλογος και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει και ο ίδιος, του είπαν, να κατευθύνει και την προεδρική πλειοψηφία. Είναι σίγουρο ότι ο Αλέξης δεν τους πίστεψε, αλλά επειδή γνωρίζει ότι η εσωκομματική κινητικότητα των τελευταίων ημερών συνδέεται και με την εκλογή νέων οργάνων στις Νομαρχιακές Επιτροπές (σύμφωνα με την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου καταληκτική ημερομηνία είναι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ για τον Απρίλιο σχεδιάζεται ψηφιακή προγραμματική συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή 1.500-2.000 μελών) τους αντιμετώπισε με χαμόγελα και χιούμορ. Και κυρίως επειδή ξέρει ότι η κατάσταση στο κόμμα παραμένει ρευστή και στον μακρύ χρόνο που απομένει μέχρι το συνέδριο θα έχουν αλλάξει αρκετές φορές τα εσωκομματικά δεδομένα, οι συμμαχίες και οι συσχετισμοί των ομάδων. Δεν είναι τυχαίο ότι έκανε πλάκα στον Τσακαλώτο όταν οι πέντε του παρουσιάσαν το μανιφέστο. "Ρε συ Ευκλείδη, τη αριστερά είναι αυτή; Με τον Παπαδημούλη που 15 χρόνια είναι η δεξιά πτέρυγα του κόμματος και με σένα που είχες την ευθύνη εφαρμογής των μνημονίων" του είπε και ο επικεφαλής των "53", σοφά ποιώντας, έσκυψε το κεφάλι και δεν απάντησε στην ιοβόλο ατάκα του αρχηγού του.

Σημειώνουμε ότι τον Τσίπρα δεν τον ενοχλεί η κομματική πραγματικότητα με τις ζυμώσεις, τις συγκρούσεις ακόμη και τις ομαδοποιήσεις και για έναν ακόμη λόγο. Είναι πεπεισμένος ότι, ανεξαρτήτως των επιμέρους φραξιών, τα δύο μεγάλα ρεύματα που θα συνυπάρχουν και θα συγκρούονται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι "νεοεκσυγχρονιστές" και οι "νεοαυριανιστές", όπως ήταν παλαιότερα και στο ΠΑΣΟΚ ή όπως κατ' αντιστοίχηση είναι στη ΝΔ οι φιλελεύθεροι και οι λαϊκοδεξιοί. Από τη στιγμή που ουδείς αμφισβητεί την ηγεμονία του ενδεχομένως και να βολεύεται από τις τάσεις και τις ομάδες καθώς ο ίδιος αποτελεί το σημείο ισορροπίας όλων. Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή είναι ένα κόμμα που το έχτισε ο Αλέξης Τσίπρας στα χρόνια της διακυβέρνησης (2015 -2019). Η "κωλοτούμπα" του δημοψηφίσματος, η στροφή στο ρεαλισμό, η αποπομπή των κομμουνιστογενών του Λαφαζάνη και όσων διαφωνούσαν με την υπογραφή μνημονίου το καλοκαίρι του 2015, η συμμετοχή στο κλαμπ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, η Συμφωνία των Πρεσπών και η αγαστή συνεργασία με την τρόϊκα για την έξοδο από τα μνημόνια ήταν συνάρτηση των αποφάσεων του αρχηγού και έχουν αλλάξει άρδην την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2012, που ξεκίνησε την πορεία προς την εξουσία και την κέρδισε το 2015, δεν έχει καμμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2021. Πριν δέκα χρόνια τη σφραγίδα στη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ την έβαζαν οι συνιστώσες, τα κινήματα και ο ριζοσπαστισμός. Τώρα σφραγιδοφύλαξ είναι ο Τσίπρας και η βούλησή του να εδραιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως μεγάλο κυβερνητικό κόμμα με προοδευτικά και αντιδεξιά χαρακτηριστικά. Την απλή αυτή αλήθεια, εκτός από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τη γνωρίζουν όλοι στην Κουμουνδούρου ακόμη κι αν οι της αριστερής μειοψηφίας δεν θέλουν να το παραδεχθούν.

Αυτός είναι και ο λόγος που επ' εσχάτης η "προοδευτική διακυβέρνηση" γνωρίζει πιένες. Μπορεί να την έκανε δημοφιλή ο Γιώργος Παπανδρέου, με την πρόσφατη συνέντευξή του, όμως είναι ο Αλέξης Τσίπρας αυτός που προσπαθεί να την μετατρέψει από αυτονόητη στρατηγική των προοδευτικών δυνάμεων είτε σε πολιτικό συναλλακτήριο με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιάνη Βαρουφάκη για τη συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου είτε σε εκλογικό δέλεαρ προς τη Φώφη Γεννηματά για να αλλάξει βάρδια η κυβερνητική εξουσία, από την οποίαν θα επωφεληθεί και το ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα το "κλίνατε επί δεξιά" του ανασχηματισμού ο Τσίπρας θεωρεί ότι τον βοηθά να προσεγγίσει το ΚΙΝΑΛ καθώς και συλλογικότητες και προσωπικότητες της κεντροαριστεράς. "Με τον Βορίδη, την Βούλτεψη, τον Στύλιο, τον Πλεύρη θα πάτε;" θα λέει στους συνομιλητές του. Κάτι που δεν μπορούσε να το πει με τον Πιερρακάκη, τον Χρυσοχοϊδη, τον Θεοδωρικάκο, τον Γεραπετρίτη, τη Μενδώνη, τον και τους άλλους από την Κεντροαριστερά. Μάλιστα στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναφέρεται ότι "ο πρόσφατος ανασχηματισμός επιβεβαίωσε τον ισχυρό ρόλο που παίζει το ιδεολογικό και πολιτικό ρεύμα (της ακραίας και φασιστικής δεξιάς) στο εσωτερικό της ΝΔ όπως επίσης και την επιλογή του Κ. Μητσοτάκη να το αξιοποιήσει και να το ενισχύσει ως αντίδοτο στα προφανή αδιέξοδα που οδηγεί η πολιτική διαχείριση της πανδημίας από τον ίδιο και την κυβέρνηση του".

Στα υπέρ του Τσίπρα πιστώνεται και το γεγονός ότι έχει καταφέρει όλες οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν αποδεχθεί τη συνεργασία με άλλα κόμματα, ως προϋπόθεση για την επιστροφή στα κυβερνητικά έδρανα, και να μην τσακώνονται για το αν ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ "είναι τοξικοί" και η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ "βλέπουν καλά μόνο από το δεξιό τους μάτι". Η στροφή γίνεται εναργέστερη αν διαβάσει κάποιος το κείμενο που κατέθεσε στο Πολιτικό Συμβούλιο η "Ομπρέλα", όπου παρά την περίτεχνη φρασεολογία, τις αποστάσεις από τη σοσιαλδημοκρατία και τη στροφή προς το Κέντρο, τις αιχμές για τον "πολλακισμό" και τους θιασώτες του αρχηγικού κόμματος το απόσταγμά του κειμένου είναι ότι προκρίνεται η κυβερνητική συνεργασία της Αριστεράς με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, δηλαδή στα καθ' ημάς με το ΚΚΕ, που δεν θέλει, τον Βαρουφάκη, το ΚΙΝΑΛ και τους Οικολόγους. Ενδιαφέρον έχει και η εναλλακτική κυβερνητική τους πρόταση, η οποία, όπως λένε, "αρθρώνεται από πολιτικές και προτάσεις που κατατείνουν στη διεύρυνση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την ανάταξη της δημόσιας υγείας και παιδpείας, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την οικολογική βιωσιμότητα και την «πράσινη μετάβαση», τη στήριξη του πολιτισμού, την προώθηση οικονομικών πολιτικών για προοδευτική φορολογία και για διεύρυνση της κοινωνικής και συνεταιριστικής οικονομίας. Πολιτικές που έχουν ως μέτρο την κοινωνική δικαιοσύνη, την προώθηση ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου και βέβαια την αναδιανομή εισοδημάτων και κοινωνικής ισχύος". Μόνο που η πρότασή τους υστερεί σε ριζοσπαστισμό και αριστεροσύνη ακόμη και της περίφημης Εθνικής Λαϊκής Ενότητας, τη στρατηγική που ανέπτυξε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1978 στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για να κερδηθούν οι εκλογές και να κατακτηθεί η εξουσία.

Τούτων δοθέντων, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον πως ο Τσίπρας δεν θα δυσκολευθεί να ρυμουλκήσει το κόμμα του στον αντιπολιτευτικό δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό που πρωτίστως κρατά από το μανιφέστο της "Ομπρέλας" είναι η ιδιαίτερη αναφορά στην πανδημία του covid-19, στο πεδίο δηλαδή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να παίξει τα ρέστα του, όπως έδειξαν και οι δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τούδε και στο εξής οι ολιγωρίες, οι παραλείψεις και τα λάθη της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας θα βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο έντονης κριτικής. "Δεν πρόκειται να αφήσουμε να πέσει ούτε γάζα κάτω", λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού. Και προσθέτουν "αφού στον ανασχηματισμό δεν υπήρξε καμμία αλλαγή στο υπουργείο Υγείας σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση στο χώρο της Υγείας και τις ενέργειες του Κικίλια και του Κοντοζαμάνη και κατά συνέπεια δεν μπορεί να συνεχιστεί η επικοινωνιακή πολιτική ό,τι για τα κακά φταίνε οι υπουργοί και για τα καλά ο Μητσοτάκης. Το ίδιο ισχύει και για την Οικονομία και την εξωτερική πολιτική. Ασυλία λοιπόν τέλος. Εφεξής για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη πρώτος υπεύθυνος θα είναι ο πρωθυπουργός".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να στριμώξει από τώρα την κυβέρνηση στα υγειονομικά επειδή, από την πληροφόρηση που έχει, θα υπάρξει επιδείνωση της πανδημίας, ενώ οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα αντιληφθούν τις δραματικές επιπτώσεις μετά το τέλος της κρίσης, όταν θα μείνουν άνεργοι ή θα βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους. Θα ανεβάζει τους τόνους επειδή θέλει στη συνείδηση των πολιτών να εγγραφεί ως συνεπής. Ό,τι δηλαδή ο ίδιος τα έλεγε αλλά ο Μητσοτάκης κώφευε. "Προσώρας, οι έκτακτες ενισχύσεις, τα επιδόματα, η αναστολή εργασίας και η μετάθεση για αργότερα της πληρωμής φόρων και τόκων δεν βοηθά να κατανοηθούν το βάθος και η έκταση της κρίσης", μάς λέει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Για το θέμα της πανδημίας ο Τσίπρας υποστηρίζει ότι με τα όσα είπε στην ΠτΔ ουσιαστικά έθεσε "το κεντρικό θέμα συζήτησης στην ΕΕ το επόμενο διάστημα, που είναι η επάρκεια των εμβολίων". Όπως εξηγεί "η προσήλωση της ΕΕ σε κεντρικές διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες έχει ως αποτέλεσμα την ανεπάρκεια των εμβολίων για να καλυφθεί έγκαιρα ο πληθυσμός" Γι ' αυτό και επιμένει ότι "αν δεν καταφέρει η ΕΕ να διασφαλίσει τις πατέντες ώστε τα κράτη μέλη να παράξουν μαζικά εμβόλια για τους πολίτες τους η χώρα μας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας και της Κύπρου και να συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες με εταιρείες ή κράτη που παράγουν (π.χ. Κίνα)".

60 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 20:48 17/01/2021

    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940 !!!!

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ !!!

    ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ !!–ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ !!

    ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!

    ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΑ 12ΝΜ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ–ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ

    ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!

    ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΝΟΩ–ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ !!

    ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!

    ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ –ΒΟΔΙ !!!

    ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ?

    Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ !!–ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ !!

    ΜΗΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ

    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ–ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ !!!

    ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΛΑΤΖΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !!–ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΥΓΚΑ ΩΣ ΧΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ !!!

    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 2016 ΕΠΙ ΤΣΙΠΡΑ?

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ !!

    ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΣΟΥΞΟΥ–ΜΟΥΞΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019?

    ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!–ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΟΥΛΕΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ !!!

    ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ !!

    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ !!!

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΒΟΔΙ!!!!

    ΓΙΑΤΙ Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ –ΑΛΑ ΠΑΛΑΙΑ–ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ?

    ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΒΡΕ –ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ !!!

    Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΛΟΙΠΟΝ– Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

    ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ!!

    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ !!!—ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ !!

  2. Τι λες ρε κάθαρμα ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ; Την προδοσία την βαφτίζεις Εθνική επιτυχία. Άντε και γ@μήσου πουτανάρα της Πλατείας Κουμουνδούρου.

  3. FEMA 13:10 17/01/2021

    Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !!—ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΦΙΛΗ !!!

    ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ !!

    ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !!!

    ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ –ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ !!!

  4. FEMA 13:00 17/01/2021

    ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!—ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ?

    ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ !!!

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟ !!!

    ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ –ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ –ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!

    ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ –ΟΙ ΓΛΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!!

  5. FEMA 11:07 17/01/2021

    ΠΡΟΣ ΝΟ ΝΑΜΕ

    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ– ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ –ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ !!!

    ΟΤΙ ΤΟ 32 ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2019 !!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ !!!

    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !!

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ!!–ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ,ΣΤΟΥΣ

    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ !!!

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ–ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ !!!

    ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ –ΑΝ ΟΙ ΚΙΝΑΛΗΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ

    ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ !!!

    ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ –ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ !!!

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ !!!

    ΕΣΥ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ –ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ

    ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ !!

    ΕΙΣΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ–ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ ΦΩΦΗ !!!

  6. FEMA 10:37 17/01/2021

    ΠΟΝΑΕΙ ΓΟΜΑΡΑ–ΠΟΝΑΕΙ !!?

    ΠΟΥ Ο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ !!

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ– MADE BY SHRYSOSHIDIS!!

    ΚΑΙ ΝΑΙ–ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΒΟΔΙ !!

    Ο ΑΛΕΞΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ –ΠΡΙΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟ 2018 !!!

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ !!

    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ !!!

    ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ (ΦΤΥΝΕΤΕ) ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ !!!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 35000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ !!!!–ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΛΕ !!

    350000 ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΒΟΔΙ !!!

    ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ !!!

    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ……..

  7. Ρε Νικολάκη γράφεις χιλιάδες λέξεις για να μας πείσεις για τον αχαστο Αλέξη, και δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο νεαρός έχει τελειώσει. Συγκυρία γεγονότων τον έφερε στην εξουσία αλλά σαν ανόητος και ανίκανος που ήταν έκανε τα πάντα για να τον σιχαθεί ο λαός. Σε άκουγα πρόσφατα στο ΘΕΜΑ radio που ουρλιάζεις ότι τάχα ο Μητσοτάκης φέρνει τη Χούντα μέσα στα πανεπιστήμια με την αστυνομική επιτήρηση, αλλά θα ήθελες να ρωτήσεις το γιο σου που σπουδάζει στο Λονδίνο , και πολύ καλά κάνει, πόσες φορές οι συμφοιτητές του πέταξαν σκουπίδια στα γραφεία των πρυτάνεων, τους έχτισαν τις πόρτες των γραφείων τους, τους κρέμασαν επαίσχυντες πινακίδες στο λαιμό, κατασκεύασαν μολότωφ στα υπόγεια της σχολής του?
    Πρέπει όλοι σας οι ψευτοαριστεροι του Κολωνακίου να κατανοήσετε ότι η επίκληση της αριστεροσύνης ως θέσφατο έχει τελειώσει. Το 2015 αποκάλυψε τη γύμνια της και ο λαός απάντησε το 2019.
    Για να μην αγχώνεσαι και ξοδεύεις φαιά ουσία, στις επόμενες εκλογές ο Τσίπρας δεν θα πάρει πάνω από 25%; και στις αμεσα επόμενες που θα ακολουθήσουν κάτω του 20%. Κράτα τα νούμερα.

  8. Από τις ροχάλες στις εκλογές θα σε κάνουμε μπάνιο και εσένα και τον ψεύτη τον μαλακαλέξη τσόκαρο, βιζητού.

  9. Έχεις δολοφόνους μέσα στο εγκληματικό κόμμα σου. Αυτοί που δολοφόνησαν τους εργαζόμενους στην ΜΑΡΦΙΝ από το δικό σας μπλοκ είχαν ξεπηδήσει. Τολμάς και μιλάς εσύ με 35.000 νεκρούς από το δικό σου συριζέικο μνημόνιο πουτ@να. Ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς που βίασε και κακοποίησε την Μυρτώ στην Πάρο τον στήριξε σύσσωμος όλος ο ΣΎΡΙΖΑ. Σάλτα και γ@μήσου τώρα κάθαρμα.

  10. FEMA 22:34 16/01/2021

    ΣΤΗΝ ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ !!!

    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ !!!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!

    ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ !!

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ !!!

    ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ !! ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ ΜΙΑ

    ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΟΞΟ !!ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ !!

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ !!!

    ΑΠΟ ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ !!

    ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ !!!–ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ !!ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ–ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ !!

    ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!

  11. FEMA 20:04 16/01/2021

    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ?

    ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟ?

    Ε,ΓΟΜΑΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ?

  12. FEMA 18:58 16/01/2021

    ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΔ !!!!

    ΑΠ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΧΤΣΕΣ !!!

  13. FEMA 14:40 16/01/2021

    ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ!!!

    Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ !!!

    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ !!!

  14. FEMA 12:20 16/01/2021

    ΠΟΙΟ ΨΕΜΑ?

    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΣ

  15. Κώστας 12:04 16/01/2021

    Πάντως εχθές στην Βουλή ο Τσίπρας είπε ακόμα μια φορά ψέματα για τον Άδωνι. Με το ψέμα έχει μάθει να πολιτεύεται αυτός ο λεχρίτης και δεν μπορεί να το αλλάξει.

  16. FEMA 10:14 16/01/2021

    ΚΑΛΕ ΒΟΔΙ !!

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΑΜΠΛΟΥΤΗ -ΟΜΟΡΦΗ-ΠΟΛΩΝΗ ΜΑΡΕΒΑ?

    ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΕΛΟ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ?

    ΣΙΓΟΥΡΑ !!!

    ΚΑΛΕ ΟΥΤΕ Η ΜΕΛΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ !!

    ΕΙΔΕΣ Η ΠΟΛΩΝΗ ΠΟΥ ΣΚΙΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ?–ΕΙΔΕΣ ΘΡΑΣΟΣ?

    ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΞ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΑ !!!

  17. FEMA 9:36 16/01/2021

    ΟΥΓΚ -ΟΥΓΚ !!!!!!!!!!!!

    ΟΥΓΚΑΓΚΑ !!!!!!!!!

  18. Ηγέτης για τα @ρχίδια μας είναι πουτ@να. Έτσι είναι οι ηγέτες μωρή πατσαβούρα; Να παίρνει εντολές από την Μέρκελ, τον Σόρος και το Διευθυντήριο των Βρυξελλών; Και εάν είσαι και από τον Άρη όπως έχεις γράψει χεσμένη σε έχουμε και εσένα και εκείνον. Με τόσα σχόλια επί 0,60 το καθένα το έβγαλες το μεροκάματο ξεφτιλισμένη. Εάν δεν ήτανε κάποια βόδια και ζώα ψηφοφόροι σαν εσένα να ψηφίσουν τον ανεπάγγελτο μπαχαλάκια Αλέξη, ακόμα θα κόλλαγε αφίσες, θα έτρεχε στην Γένοβα και θα ξεκοκάλιζε τα λεφτά του συνεργάτη της χούντας πατέρα του. Αίμα θα σε πάμε καριόλα εδώ μέσα στο έχω υποσχεθεί συριζαία πουτ@να.

  19. FEMA 23:56 15/01/2021

    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ –ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!!

    ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΒΟΔΙ !!!

    ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ?

    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΑΣ !!–Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ

    ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ !!!

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ !!!

    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙ !!!

    ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ !!!

    ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ !!!

    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ !!!

  20. Ενώ ο Τσίπρας έδειξε ότι είναι ο γνωστός σε όλους τους Έλληνες μ@λάκας και ψεύτης.
    Κατάλαβες έμμισθη συριζαία ρουφιάνα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.