ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο εξάμηνο του 2021

Η Ουκρανία θα λάβει 117.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Η Ουκρανία θα λάβει 117.000 δόσεις του αμερικανικού εμβολίου κατά του κορονοϊού των Pfizer-BioNTech τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο του προγράμματος COVAX, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Βίκτορ Λιάσκο.

Σύμφωνα με τον Λιάσκο, η Ουκρανία θα λάβει επίσης 2,2 ως 3,7 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των AstraZeneca/Οξφόρδης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Παρασκευασμένο στις ΗΠΑ, το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech θα διανεμηθεί άμεσα για τον εμβολιασμό των νοσοκομειακών υπαλλήλων που φροντίζουν ασθενείς με COVID, είπε ο ίδιος.

"Παράλληλα, κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ξεκινώντας από τον Φεβρουάριο, θα μπορέσουμε να λάβουμε μεταξύ 2,2 και 3,7 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των AstraZeneca /Οξφόρδης για τις επόμενες φάσεις της εκστρατείας", έγραψε ο Λιάσκο στη σελίδα του στο Facebook.

Η Ουκρανία δεν έχει μέχρι στιγμής καταχωρήσει ένα εμβόλιο, αλλά απαγόρευσε αυτή την εβδομάδα τη χρήση του ρωσικού Sputnik V.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε ότι η Ουκρανία θα αγοράσει ένα εκατομμύριο εμβόλια τον Φεβρουάριο, αλλά δεν κατονόμασε την παρασκευάστρια εταιρεία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.