ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα όργανα…

Και επισήμως, υποψήφιος αρχηγός του ΚινΑλ ο Λοβέρδος

Μπορεί να ήταν παγκοίνως γνωστό ως πρόθεση, πλην όμως η επίσημη ανακοίνωση δεν είχε γίνει. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, διάλεξε την δημόσια τηλεόραση για να την κάνει και έτσι, από το Σάββατο που μας πέρασε είναι και επισήμως υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
Για του λόγου το αληθές, ερωτηθείς σχετικά, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δήλωσε : «Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, γιατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλω στο μέλλον της πατρίδας». Όσο για τα περί πρόθεσής του να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ.Λοβέρδος υπήρξε κάθετος. «Κανείς δεν έχει τολμήσει να πει αυτές τις κουβέντες και να με κοιτάει. Αυτά είναι διαρροές. Στέλεχος του κόμματός μου που να με κοιτάει και να μου έχει πει ότι εσύ είσαι δεξιός δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ως υπουργός, όταν αναλαμβάνεις δηλαδή εξουσία, καταγράφεις αυτό που είσαι», είπε, επιχειρώντας μία αναδρομή στο πολιτικό του παρελθόν. «Για μένα μπορεί να καταγράψετε τον συνήγορο του πολίτη, σε ένα σχεδιασμό του Χάρη Καστανίδη, εισηγήθηκα στον Αλέκο Παπαδόπουλο και έγινε νόμος του κράτους ο συνήγορος του πολίτη που τώρα εφαρμόζεται εδώ και δεκαετία, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το κοινωνικό σχολείο στο υπουργείο παιδείας, τον ΕΟΠΥΥ. Μιλάνε οι πράξεις μου», είπε. Αναφερόμενος δε, στο κόμμα του, έβαλε τον πήχη ψηλά. «Το κόμμα μου δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει, να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του. Να μην αναπαράγεται πια αυτή η στασιμότητα», είπε, δίνοντας το στίγμα της ‘προεκλογικής τακτικής’ του στο εξής και μέχρι τον Νοέμβριο ή το αργότερο τον επόμενο Φεβρουάριο, διάστημα μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.
Επιχειρώντας δε, να απαντήσει στο μείζον ερώτημα που, καθώς φαίνεται, θα κληθούν πολλές φορές να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί, για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα δηλαδή μετά από εθνικές εκλογές με απλή αναλογική, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την ανάγκη υπερδιπλασιασμού των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο και επιμένει να αποκαλεί, διόλου τυχαία, «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής». «Όταν είσαι στο 8% ο άλλος δεν θέλει τη συνεργασία μαζί σου. Θέλει να σε καταπιεί. Θέλει να τον βοηθήσεις για να σε καταπιεί». Κατέληξε, δε, προς διασαφήνιση κάθε παρεξήγησης, ότι για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η ΝΔ είναι ιδεολογικός αντίπαλος, και ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τον ίδιο τραυμάτισε και διέσυρες την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος.
Και κάπως έτσι, σχεδόν έναν χρόνο πριν από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, άρχισαν τα όργανα…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λίλιθ 10:09 25/01/2021

    Φαντάζομαι μαζί με τον Αδελφό Άδωνη. κ.λ.π συνεργασίες ,ειδικά σε φαρμακοβιομηχανίες. Μια ωραία ατμόσφαιρα είσαστε με τους υπόλοιπους δεξιούς φίλους

  2. FEMA 10:01 25/01/2021

    ΑΛΗΤΑΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.