ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί και δαμάσκηνα

Μία εξαιρετική συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με τυρί και δαμάσκηνα.

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 250 γρ. τυρί ελαφρύ, θρυμματισμένο
  • 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 1/4 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι κοινό + επιπλέον αλεύρι για το πανάρισμα
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα στύβουμε με τα χέρια μας, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτό, όπου τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα στύβουμε ξανά ώστε να στεγνώσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα κολοκύθια, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αυγά, το λευκό τυρί, τα 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τα μυρωδικά, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά (για να μη βγάλουν τα κολοκυθάκια κι άλλα υγρά). Πρέπει το μίγμα να πλάθεται. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι.

Πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος μικρού καρυδιού, τους πατικώνουμε λίγο, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Tους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.