ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αγγλία

Κορωνοϊός: Γήπεδα της Premier League γίνονται εμβολιαστικά κέντρα

Την ώρα που ο κορωνοϊός «καλπάζει» στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε παράταση του lockdown μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον εμβολιασμό των πολιτών. Έτσι λοιπόν ο Τζόνσον επιταχύνει τις ενέργειές του για δημιουργία νέων κέντρων εμβολιασμού. Μάλιστα ο Βρετανός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξουν τις πύλες τους επτά νέα κέντρα εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα τα κέντρα εμβολιασμού θα βρίσκονται σε αθλητικούς χώρους καθώς και στο συνεδριακό κέντρο Excel του Λονδίνου. Όλοι οι χώροι θα είναι εξοπλισμένοι για να κάνουν χιλιάδες εμβολιασμούς κάθε εβδομάδα.

Κάθε ένας χώρος θα βρίσκεται σε κάθε περιοχή της χώρας, εκτός από τα East Midlands και το Yorkshire που θα τα διαχειρίζονται το προσωπικό και οι εθελοντές του NHS. Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας μέχρι τον Φεβρουάριο έχει στόχο τον εμβολιασμό 13,2 εκατομμυρίων ατόμων που διαμένουν σε κέντρα φροντίδας, των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή υγείας και των «ευάλωτων» Βρετανών. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν την κυβέρνηση να βιαστεί για να καταφέρει να φέρει εις πέρας τον στόχο που έχει θέσει.

Σημειώνεται πως χθες οι φαρμακοποιοί ζήτησαν να τους χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ετοιμάσουν το εμβόλιο Covid-19, ενώ ζήτησαν από το NHS να χρησιμοποιήσει τον «αόρατο στρατό» του.

Ανακοινώθηκε η δημιουργία κέντρων εμβολιασμού

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρων μαζικών εμβολιασμών σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι το Etihad Tennis Center, το Manchester και το Epsom Racecourse στο Surrey, το Robertson House, το Stevenage, το Κέντρο Ζωής, το Newcastle, το Ashton Gate Stadium, το Bristol και το Millenium Point του Birmingham θα χρησιμοποιηθούν ως κέντρα εμβολιασμού.

 

Πάντως όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Association άλλες πέντε περιοχές της χώρας θεωρούνται κόμβοι εμβολιασμών. Πρόκειται για το Derby Arena, το Black Country Living Museum, το Dudley, το Malvern's Three Counties Showground, το Worcestershire, το Villa Park που αποτελεί την έδρα της Aston Villa καθώς και το Leicester Racecourse.

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται ως συνέχεια της είδησης που ανέφερε ότι η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons θα διαθέσει τους χώρους στάθμευσής της σε τρία καταστήματα στο Yeovil, το Wakefiled και το Winsford για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι εμβολιασμών.

Τότεναμ και Λίβερπουλ πρόσφεραν το γήπεδά τους για να γίνουν κέντρα εμβολιασμού

Στο μεταξύ η Τότεναμ και η Λίβερπουλ προσέφεραν το γήπεδό του στο NHS ως κέντρο για εμβολιασμό. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι χώροι στο Λονδίνο που έχουν προσφερθεί για να μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμών. Πρόκειται για το εστιατόριο Royal Vauxhall και το G-A-Y.

Μάλιστα ο Jeremy Joseph, ιδιοκτήτης του G-A-Y, έχει προσφέρει όλους τους χώρους του για τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένου του συλλόγου Heaven in Charing Cross, ο οποίος έχει χωρητικότητα 1.625 θέσεων. Σύμφωνα με τον Joseph o συγκεκριμένος χώρος διαθέτει άδεια για 24 ώρες, οπότε θα μπορούσε να προσφέρει εικοσιτετράωρους εμβολιασμούς. Από την πλευρά του ο James Lindsay, Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Vauxhall Tavern, μιλώντας στο PA, υπογράμμισε ότι ήθελε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.