ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Οι 7 περιοχές στο "κόκκινο" και τα νέα lockdown

Κανένα περιθώριο για εφησυχασμό δεν αφήνει το επιδημιολογικό φορτίο της πρωτεύουσας και άλλων έξι περιοχών της χώρας που έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε χθες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τα περισσότερα νέα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες επτά μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εμφανίζονται σε: Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική.

Οι αρμόδιοι φορείς έχουν την προσοχή τους στραμμένη ιδιαίτερα στην Αττική που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο κινείται η νόσος αφού το Λεκανοπέδιο βρίσκεται σταθερά πλέον στην πρώτη θέση των κρουσμάτων. Ειδικά για την περίπτωση της δυτικής Αττικής η οποία βρίσκεται και σε αυξήμενη επιτήρηση αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή έχουν εντοπιστεί 215 μολύνσεις covid.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η κατάσταση που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα να επισημαίνει ότι ο κεντρικός τομέας κινδυνεύει να "κοκκινίσει" αφού τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 800, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Παράλληλα, οι ειδικοί μελετούν σε καθημερινή βάση τα στοιχεία προκειμένου να δουν τον αντίκτυπο που είχαν στο ιικό φορτίο και η εορτή των Θεοφανείων αλλά και το άνοιγμα βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων.

Την ίδια ώρα, οι επίσημοι αριθμοί δείχνουν ότι η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα είναι τα 46 έτη, εδώ και 15 μέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 ετών, ενώ το 60% των κλινών ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια παραμένει καλυμμένο.
Σε ισχύ το νέο αυστηρό lockdown σε Σπερχειάδα, Αργολίδα και Σπάρτη

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στην Κοινότητα Σπερχειάδας και στον Δήμο Σπάρτης από τις έξι το πρωί. Η καραντίνα θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει στις περιοχές αυτές.

Αναλυτικά τα μέτρα:

- Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της περιφέρειας Αργολίδας, του Δήμου Σπάρτης και της Κοινότητας Σπερχειάδας εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

- Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της περιφέρειας, του Δήμου και της κοινότητας αντίστοιχα, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

- Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

- Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης προβλέπεται:

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Πελοποννήσου για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Πελοποννήσου για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Π.Ε. Αργολίδας και του Δήμου Σπάρτης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.