ΚΟΣΜΟΣ

Έρχονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Κρήτη: Προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για ακραία καιρικά φαινόμενα

Ραγδαία αλλαγή αναμένεται στο σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ προβλέπεται από σήμερα μέχρι και το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, στην Κρήτη να επικρατήσει κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από σχεδόν θυελλώδεις ανέμους και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Το έκτακτο δελτίο αναφέρει ότι σήμερα Σάββατο αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά (άνω των 900 μ υψόμετρο) και σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι (5 με 7 μποφόρ).

Τα φαινόμενα φαίνεται να εξασθενούν από το απόγευμα αλλά από τη Δευτέρα αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού με έντονες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης, όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Μάλιστα από την Πολιτική Προστασία, ανακοινώθηκαν μια σειρά από μέτρα που πρέπει να τηρούν οι πολίτες, τους οποίου καλεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις ακόλουθες οδηγίες αυτοπροστασίας. Τέτοιες οδηγίες είναι η αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο ή τη θάλασσα, η μετακίνηση σε χειμάρρους και ρέματα και η τήρηση οδηγιών από φορείς όπως η Τροχαία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.