ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άτσαλη προσγείωση, αλλά πρωταθλήτρια χειμώνα

Μίλαν-Αταλάντα 0-3

Η Αταλάντα έπαιξε εκπληκτικά, διέλυσε 0-3 τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», αλλά η γκέλα της Ίντερ επέτρεψε στους Ροσονέρι να κλείσουν το πρώτο μισό της σεζόν στην κορυφή του Καμπιονάτο

Ηταν Μάιος του 2017, όταν η Ρόμα έβαζε τέσσερα εκεί μέσα. Βαρύτερη ήττα δεν θα υπήρχε για τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» μέχρι αυτό το εκπληκτικό πέρασμα της Αταλάντα. Οι Μπεργκαμάσκι τα έκαναν πραγματικά όλα τέλεια. Αμύνθηκαν ιδανικά και ψηλά, δεν απειλήθηκαν ποτέ και επιθετικά υπήρξαν κάτι παραπάνω από αποτελεσματικοί, προσγειώνοντας άτσαλα τους Ροσονέρι με αυτό το εκκωφαντικό 0-3.

Τα άσχημα για τους γηπεδούχους ξεκίνησαν από νωρίς, όταν ο Ρομέρο έπιασε ένα περίεργο ψαράκι (26’) και έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ντοναρούμα. Η Μίλαν αν και είχε όλον τον χρόνο μπροστά της, δεν βρήκε ποτέ αντίδραση. Ο Ιλιτσιτς κέρδισε πέναλτι (54’) το εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και σε ιδανική αντεπίθεση (77’) ο Σαπάτα πλάσαρε για το 0-3. Εστειλε έτσι τη φορμαρισμένη Αταλάντα στην τετράδα, ενώ οι Ροσνέρι παρά τη δεύτερη φετινή ήττα τους, παρέμειναν στην κορυφή, χάρη στην ισοπαλία της Ιντερ στο Ούντινε.

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Κίερ, Καλουλού (57’ Μουσάτσιο), Καλάμπρια, Ερναντές, Κεσί, Τονάλι, Μεϊτέ (46’ Μπραΐμ Ντίαθ), Καστιγιέχο (70’ Μάντζουκιτς), Ράφαελ Λεάο (70’ Ρέμπιτς), Ιμπραΐμοβιτς

Αταλάντα (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Ρομέρο, Τζιμσίτι, Τολόι, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Χάτεμπερ (67’ Μέλε), Γκόσενς, Πεσίνα, Ιλιτσιτς (82’ Μουριέλ), Σαπάτα.

Ουντινέζε - Ίντερ 0-0: Α-Χ-άριστοι Νερατζούρι, «κλώτσησαν» το δώρο της κορυφής

Τα καλά νέα από το «Σαν Σίρο» έφτασαν νωρίς. Η ολοκληρωτική εμφάνιση της Αταλάντα καρποφόρησε από το πρώτο ημίχρονο (0-1 στο 26’), δίνοντας στην Ίντερ έστω και έμμεσα το έξτρα κίνητρο για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και την απόδραση από την έδρα της Ουντινέζε. Ωστόσο, ο,τι κι αν έκαναν οι Μπεργκαμάσκι, εκθέτοντας την πρωτοπόρο Μίλαν με τριάρα, οι Νερατζούρι του Αντόνιο Κόντε φρόντισαν να το αφήσουν ανεκμετάλλευτο. Χωρίς γκολ για 90’, χωρίς σκορ κόντρα στους Μπιανκονέρι (0-0) και η ευκαιρία να πιάσουν τους Ροσονέρι και να πάρουν τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στο... νήμα και στην ισοβαθμία, χάθηκε οριστικά.

Μετά τον θρίαμβο επί της Γιουβέντους, η Ίντερ μπήκε με φόρα και μόλις στο 8’ σκόραρε, αλλά ο Λαουτάρο Μαρτίνες υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη περίσταση στο ματς για τους Νερατζούρι για να ανοίξουν το σκορ, κάτι που δεν έγινε ποτέ παρά τα υψηλά-πλην όμως άσκοπα- επίπεδα κατοχής (64%) και τις πλαγιοκοπήσεις του πάντα επικίνδυνου, Χακίμι.

Έτσι, το «δώρο» από το Μιλάνο πήγε στα σκουπίδια, αλλά ακόμη κι έτσι η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε στο -2 και ενόψει του επερχόμενου «Derby Della Madonina» για τον νοκ-άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου στο «Μεάτσα» (26/1, 21:45), δείχνει να έχει το μομέντουμ.

Ουντινέζε (Λούκα Γκότι): Μούσο, Ροντρίγκο, Μπονιφάτσι (63΄Ντε Μάιο), Σαμίρ, Λάρσεν (78’ Μολίνα), Ντε Πολ, Αρσλάν (33’ Γουάλας), Περέιρα, Ζέγκελααρ (78’ Νάουτινγκ), Λασάνια, Ντεουλοφέου (33’ Μαντραγκόρα)

Ίντερ (Αντόνιο Κόντε): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Βιδάλ (70’ Σένσι), Γιανγκ (70’ Πέρισιτς), Λουκάκου, Λαουτάρο (70’ Μαρτίνες)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.