ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ντοματοκεφτέδες με λιαστές ντομάτες

Μία εξαιρετική συνταγή για ντοματοκεφτέδες με λιαστές ντομάτες.

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες, σφιχτές αλλά ώριμες
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα, ή 1 γεμάτη κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος (με τα δάχτυλα ή στο μούλτι ή περασμένος από λεπτή σίτα, ώστε να γίνει λεπτή σκόνη)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες λιαστές, διατηρημένες στο λάδι (γιατί είναι πιο μαλακές), καλά στραγγισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 3 φέτες ψωμί (πάχους περίπου 2 εκ. η κάθε μία), χωρίς κόρα
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τις φέτες ψωμιού στο γάλα και στη συνέχεια τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρούμε τα ορατά σπόρια (δεν πειράζει αν μείνουν μερικά) και τις τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον πελτέ, το ψωμί, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το δυόσμο, το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (μπορεί να μη χρειαστεί όλο) και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι το μίγμα να πάρει μορφή πηχτού χυλού. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι κάψει, παίρνουμε ποσότητες από το χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και με ένα δεύτερο κουτάλι τις «σπρώχνουμε», ώστε να γλιστρήσουν στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 2½ λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.