ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιδρωσε, άντεξε, νίκησε

Παναθηναϊκός-Λάρισα 2-0

Νίκη με το... ζόρι για τον κακό Παναθηναϊκό (των απουσιών) που επικράτησε με 2-0 (Καρλίτος, Eμμανουηλίδης) της ΑΕΛ, αλλά τα βρήκε σκούρα στο 2ο ημίχρονο με τους Θεσσαλούς να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να φύγουν με βαθμό από τη Λεωφόρο για την 16η αγωνιστική της Super League 1

Ο Παναθηναϊκός πέρασε τρομερά δύσκολες στιγμές, χρειάστηκε ν' αντέξει, να κλειστεί στην άμυνά του, να δείξει σθένος, να έρθει αντιμέτωπος με τα δικά του μεγάλα προβλήματα και κατάφερε να φτάσει στο τελικό 2-0 επί της ΑΕΛ εκτελώντας την αποστολή με επιτυχία.

Κακό το μεγαλύτερο κομμάτι του δευτέρου μέρους από το σύνολο του Μπόλονι, η ΑΕΛ έδειξε ότι είχε φτάσει στη Λεωφόρο για να πάρει κάτι από το παιχνίδι, όμως, ο φωτεινός πίνακας στο φινάλε έγραψε 2-0.

Πως ξεκίνησαν:

Ο Παναθηναϊκός με τις πολλές απουσίες στις οποίες προστέθηκαν και οι τιμωρημένοι Ζαγαρίτης και Μακέντα, παρουσιάστηκε με το 4-3-3 και το γνωστό... τρίγωνο στα χαφ. Ο Διούδης κάτω απ' τα δοκάρια, ο Μολό πήρε θέση δεξιού μπακ, ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα στα στόπερ και ο Χουάνκαρ αριστερά. Ο Βέλεθ με τον Αλεξανδρόπουλο είχαν μπροστά τους τον Αθανασακόπουλο στο κέντρο, με τον Ιωαννίδη αριστερά και τον Αϊτόρ δεξιά στην επίθεση, στηρίζοντας τον Καρλίτος στην κορυφή.

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε με το 3-5-2 που γινόταν 5-3-2 σε κατάσταση άμυνας. Ο Μπάγιτς στην εστία και μπροστά του έβλεπε τους Μιχαήλ, Ζίζιτς και Τσόσιτς. Ο Φίλιπ από αριστερά ξεκινούσε την 5άδα με τους Σπαρβ, Νικολιά, Κολομπίνο και Μιλοσάβλιεβιτς, για να βρεθούν μπροστά οι Ντουρμισάι και Πινακάς.

Μπλοκάρισμα λόγω... πολυκοσμίας, ταχύτητα και Μολό

Η ΑΕΛ έδειξε εξ αρχής τον τρόπο με τον οποίο είχε αποφασίσει να χτυπήσει κανονικότατα το παιχνίδι. Γέμισε το χώρο του κέντρου για να εκμεταλλευτεί τις απουσίες των «πράσινων» και κατάφερε να μπλοκάρει οποιαδήποτε προσπάθεια προώθησης από τον άξονα. Οι πέντε του κέντρου για τους «βυσσινί» κάλυπταν πάρα πολύ χώρο, όμως ταυτόχρονα, με την επιλογή η ομάδα του Τάτση να παίζει ψηλά, ο Παναθηναϊκός είχε χώρους αν κατάφερνε να τρέξει. Γι' αυτό και οι Καρλίτος και Ιωαννίδης παρέμεναν πιο αριστερά και ήταν έτοιμοι για τη γρήγορη πάσα στην άμυνα της ΑΕΛ, ωστόσο, όλα ήταν πιο ξεκάθαρα και εφικτά για το «τριφύλλι» όταν η μπάλα πήγαινε πλάγια.

Ο Μολό που παρουσιάστηκε στην αρχική 11άδα, όσο προσεκτικά κι αν φάνηκε να ξεκινάει το ματς, άλλο τόσο ανέβηκε και άρχισε να μετράει χιλιόμετρα με τις προωθήσεις του όσο το παιχνίδι προχωρούσε. Ο Γάλλος έδειξε ότι μπορούσε να γεμίσει σωστά στην περιοχή, όταν ο Αϊτόρ τις στιγμές που βρέθηκε εκεί δεν κατάφερε να το κάνει. Αφού λοιπόν στο 30' ο Ιωαννίδης έφυγε από αριστερά, πάτησε περιοχή και με δεξί σουτ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ στέλνοντας πολύ ψηλά τη μπάλα και με ένα εξαιρετικό σουτ του Κολομπίνο να μεσολαβεί προς την εστία του Διούδη, έγινε το 1-0 στο 36'. Ο Μολό από δεξιά γέμισε, ο Ιωαννίδης πήγε να βάλει την προβολή, η μπάλα έφτασε στον Καρλίτος που είχε πολύ εύκολη δουλειά για να βάλει μπροστά τους «πράσινους».

«Βυσσινί» υπεροχή, «πράσινη» αντοχή και 2-0

Όποια κι όση μπορεί να ήταν η δημιουργία του Παναθηναϊκού με την προώθηση της μπάλας στην επίθεση στο πρώτο μέρος, εξαφανίστηκε παντελώς στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα και με την είσοδο του Χατζηγιοβάνη αντί του Αθανασακόπουλου ώστε να υπάρξει φρεσκάδα στις πτέρυγες και ο Αϊτόρ να παίξει πίσω από τον Καρλίτος δεν εμπόδισε την ΑΕΛ να έχει τον έλεγχο, να πιέζει, να μεταφέρει εύκολα τη μπάλα στα καρέ του Διούδη και ν' απειλεί. Στο 57ο λεπτό ο Κολομπόινο ολομόναχος από το δεύτερο δοκάρι έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, ενώ υπήρξαν και στιγμές που στα μετόπισθέν τους οι «πράσινοι» έμοιαζαν σε... τρικυμία.

Οι Βέλεθ και Αλεξανδρόπουλος που είχαν μείνει στα χαφ είχαν χάσει τη δύναμή τους στο κέντρο και η ομάδα του Τάτση με τρεξίματα και ένταση στο παιχνίδι της προσπάθησε και κατάφερε σε αρκετα κομμάτια να κλείσει τους «πράσινους» και να τους περιορίσει στην άμυνα. Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί είχε κουράσει τρομερά τους παίκτες του Μπόλονι με το συνεχές τρέξιμο για κάθε χώρο σε συνθήκη άμυνας. Ο Μπουζούκης πέρασε αντί του Αϊτόρ στο τελευταίο 10λεπτο για να βοηθήσει το κέντρο και η αλήθεια είναι πως το προσπάθησε. Έκανε μια τρομερή μπαλιά προς τα δεξιά για τον Χατζηγιοβάνη που γέμισε για τον Καμπετσή ο οποίος έκανε κακή κεφαλιά στο 84', ενώ, ο Μπουζούκης λίγο έλειψε να σκοράρει στο 86' από φάση που κανείς δεν σταμάτησε τον Καμπετσή στο μπάσιμο στην περιοχή! Οι «πράσινοι» τελικά πήραν αυτό που ήθελαν και μάλιστα πέτυχαν κι άλλο γκολ στο 94' με τον Εμμανουηλίδη και τον Καμπετσή να συνδυάζονται ωραία σε άδεια άμυνα και τον πρώτο να πλασάρει σωστά για το τελικό 2-0.

MVP: Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, φυσικά ο Καρλίτος για το γκολ που ούτως ή άλλως θα χάριζε στον Παναθηναϊκό τη νίκη κι ας ήρθε το... συμπλήρωμα του Εμμανουηλίδη.

Στο ύψος του: Ο Σπαρβ ξεχώρισε στο χώρο του κέντρου, ειδικά στις στιγμές που ο Παναθηναϊκός απλά αμυνόταν και είχε χάσει τη μάχη στον άξονα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντουρμισάι δεν φάνηκε και παρά τις διαθέσεις της ΑΕΛ να βρει τρόπο να πληγώσει τον Παναθηναϊκό, ο φορ των φιλοξενούμενων δεν είχε τη συνεισφορά που θα έπρεπε.

Η γκάφα: Ο Κολομπίνο στο 57' από τρομερά πλεονεκτική θέση απέτυχε να πλασάρει σωστά από το δεύτερο δοκάρι με την άμυνα του Παναθηναϊκού να... εύχεται να το χάσει, όπως κι έγινε. Γκάφα είναι και η κεφαλιά του ολομόναχου και δυνατού Καμπετσή στα τελευταία λεπτά, όμως ήταν σαν... πάσα προς τον Μπάγιτς.

Το στραγάλι: Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος είχε δύσκολο ματς καθώς χρειάστηκε να σφυρίξει αρκετά, να διαχειριστεί σκληρά μαρκαρίσματα αλλά και εντάσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως, γενικότερα διατήρησε τον έλεγχο.

Έστω και δύσκολα, έστω και με ανάγκη απ' όλους να κάνουν το κάτι παραπάνω λόγω των πολλών απουσιών που ταλαιπωρούν την ομάδα, ο Παναθηναϊκός πήρε όλους τους βαθμούς κάνοντας τουλάχιστον το 2/3 σε αυτή τη σειρά αγώνων μετά τις γιορτές. Η εμφάνιση πάλι είχε μεγάλα προβλήματα, ωστόσο, στη γενικότερη εικόνα η κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα στην ΑΕΛ είναι το πιο σημαντικό. Μπορούσε να πάρει κάτι, αλλά δεν το έκανε η ομάδα του Τάτση...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μολό, Αθανασακόπουλος (60' Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (86' Σερπέζης), Βέλεθ, Καρλίτος (79' Καμπετσής), Ιωαννίδης (87' Εμμανουηλίδης), Αϊτόρ (79' Μπουζούκης)

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Μιχαήλ, Φιλίπ, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς (60' Τρούγιτς), Ντουρμισάι (85' Νούνιτς), Τσόσιτς, Ζίζιτς (60' Μπέρτος), Πινακάς, Κολομπίνο, Νικολιάς

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.